Κραγιόν: Επιλέγοντας πάντα τη σωστή απόχρωση

Κραγιόν: Επιλέγοντας πάντα τη σωστή απόχρωση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουμε μεγαλώσει με το beauty theory που ισχυρίζεται ότι αρκεί ένα κατακόκκινο κραγιόν, λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση και ένα πλατύ χαμόγελο για να κατακτήσουμε τον κόσμο.

Όμως, το καλοκαίρι, με το… άκαρδο φως του ήλιου να μεγεθύνει και την παραμικρή ατέλεια στο πρόσωπο μας και να κάνει τα περισσότερα χρώματα να δείχνουν «σκληρά» και παράταιρα, ειδικά όταν «λιώνουν» στις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης, αυτή η… «θεωρία» για το κραγιόν (το χαμόγελο και την αυτοπεποίθηση τα κρατάμε!), καταρρέει.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε πάντα σίγουρες για το κραγιόν που επιλέγουμε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες; Η επιδερμίδα μας – και η απόχρωση της – είναι πάντα ο καλύτερος οδηγός για την πιο ταιριαστή επιλογή.

Αν έχουμε ανοιχτή επιδερμίδα: Για εμάς που είμαστε «προικισμένες» με πολύ λευκή επιδερμίδα, μία κοραλί απόχρωση είτε ένα ματ πορτοκαλί-κόκκινο κραγιόν, είναι ό,τι πρέπει. Αν μάλιστα οι ανοιχτοί τόνοι στην επιδερμίδα συνοδεύονται και από ένα ζευγάρι γαλάζια ή πράσινα μάτια ένα κοραλοκόκκινο lipstick θα τονίσει καλύτερα και τα δύο!

Αν έχουμε κανονική επιδερμίδα: Είμαστε λίγο πιο τυχερές, αφού μας ταιριάζουν οι περισσότερες αποχρώσεις, ακόμη και οι λεγόμενες «δύσκολες», όπως το βαθύ κόκκινο, το ροζ αλλά και το πιο βυσσινί. Αν έχουμε καστανά μαλλιά, στα χρώματα της Μόνικα Μπελούτσι, τότε ένα πιο σκούρο κόκκινο [κραγιόν θα είναι ιδανικό.

Αν έχουμε σκουρόχρωμη επιδερμίδα: Μπορούμε να τολμήσουμε και αποχρώσεις που φλερτάρουν με το φούξια ή το μωβ, χρώματα ιδανικά για να τονιστεί η σοκολατένια απόχρωση μας. Όχι, φυσικά ότι θα αποκλείσουμε ένα cool red κραγιόν, αλλά γενικώς μπορούμε να πειραματιστούμε με επιτυχία με αποχρώσεις «απαγορευτικές» ή ακόμη και εκκεντρικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή