Piers Morgan: Το παραλήρημα του στο Twitter εναντίον του Larry King

Piers Morgan: Το παραλήρημα του στο Twitter εναντίον του Larry King

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος είπε ότι στο εξωτερικό οι κραταιοί τηλεπαρουσιαστές κρατούν τα προσχήματα και δεν «εκτροχιάζονται» στα social media, όταν νιώθουν ότι προκαλούνται;

Ποιος είπε ότι κάνουν κράτει στους σκληρούς – ενίοτε και στους αγοραίους χαρακτηρισμούς -, όταν κυριεύονται από τη ματαιοδοξία τους και αποφασίζουν να «κυλιστούν» (πολύ) χαμηλά; 

Ο πρόσφατος – μέσω Twitter – καβγάς του Piers Morgan με τον πάλαι ποτέ «βασιλιά» του prime time του CNN (και προκάτοχο της συγκεκριμένης τηλεοπτικής ζώνης), Larry King, είναι μία έξοχη απόδειξη για το πόσο μπορεί να… πέσει το επίπεδο και μάλιστα, γραπτώς και δημοσίως.

Οι δύο δημοφιλείς – ο καθείς για τα προσόντα του –  παρουσιαστές ποτέ δεν τα πήγαν καλά. Ειδικά, όταν το κορυφαίο ειδησεογραφικό δίκτυο και μετά την αποχώρηση του King από την ενεργό δράση, αποφάσισε στη θέση του να τοποθετήσει τον (όχι-και-ιδιαίτερα-συμπαθή, ας είμαστε ειλικρινείς), Morgan.

Και φυσικά, ο θρύλος της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, μετά από 56 χρόνια στη συγκεκριμένη ζώνη και με περισσότερες από 50.000 (!) συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, όχι μόνο δεν ενέκρινε τη διάδοχη κατάσταση, αλλά φρόντισε να μην αφήσει τον φιλόδοξο Morgan σε χλωρό κλαρί, πότε με αιχμηρά tweets, πότε με «τοξικά» σχόλια και γενικώς με τρόπο που έσταζε περιφρόνηση και φαρμάκι.

Ωστόσο, ο «μετρ» των συνεντεύξεων δεν κατέφυγε ποτέ σε χαρακτηρισμούς, κρατώντας ως μόνο όπλο του την ειρωνεία και ένα ενοχλητικό, αλλά σε καμία περίπτωση μηνύσιμο χιούμορ.

Κάτι που δεν έπραξε – ή, ακόμη χειρότερα, δεν ήξερε να πράξει – ο αψύς Morgan, με αποτέλεσμα η τελευταία τους κόντρα, με αφορμή το ποιος «σκότωσε» την prime time ζώνη του CNΝ – να εξελιχθεί σε τσίρκο ύβρεων στα social media.

Η αρχή έγινε από τον Larry King, ο οποίος συμπέρανε ότι καλύτερα θα τα κατάφερνε στην prime time του CNN, ο «Μπομπ, ο Σφουγγαράκης». Ο Morgan, γνωστός για τους όχι και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένους τρόπους του, «τσίμπησε» το δόλωμα και απάντησε με ένα «βάρβαρο» tweet: «Ξεπέρασε το, ανόητη γερο-κατσίκα. Εσύ κατέστρεψες τα ποσοστά τηλεθέασης της prime time του CNN, όχι εγώ».

Αυτό ήταν. Ο έλεγχος είχε χαθεί. Κάθε tweet του Morgan ήταν και λίγο πιο φαρμακερό και πολύ πιο άξεστο, μέχρι που στην… κουβέντα, αναμείχθηκε και η Shawn, σύζυγος του Larry King, προσπαθώντας με κόσμιο τρόπο να σταματήσει την «κατρακύλα» του Morgan.

Μάταιος κόπος. Ο παρουσιαστής κατηγόρησε τον King ότι «στέλνει τη γυναίκα του να καθαρίσει», αποκαλώντας τον παλαίμαχο δημοσιογράφο «μικροπρεπές ανθρωπάκι» και «γερο-βάτραχο».

Αστεία πράγματα; Ενοχλητικά; Θόρυβος να γίνεται; Και ποιος κέρδισε; Ο King που μάλλον έχει ψυχολογήσει σωστά τον Morgan και ήξερε πώς να τον κάνει να εκτροχιαστεί; Ή ο Morgan που «ξέσπασε» μετά τα επανειλημμένα «καρφιά» του King;

Το σίγουρο είναι ένα: ούτε στο εξωτερικό έχουν αντιληφθεί το impact των όσων γράφονται στα social media και ίσως το επόμενο επάγγελμα του μέλλοντος θα είναι αυτό που θα αποτρέπει τους διάσημους (και μη) από το να εξευτελίζονται σε Twitter και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή