Emily Ratajkowski: Πώς ένα άπειρο υποκριτικά μοντέλο κερδίζει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου σκηνοθέτη…

Emily Ratajkowski: Πώς ένα άπειρο υποκριτικά μοντέλο κερδίζει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου σκηνοθέτη…

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι έχουν δει το videoclip του τραγουδιού “Blurred lines” του Robin Thicke, του δεύτερου μεγαλύτερου hit του περσινού καλοκαιριού μετά το “Get lucky”, θα την έχουν σίγουρα προσέξει να χορεύει ημίγυμνη και ζουμερή. Η 23χρονη Emily Ratajkowski είναι ίσως το πιο δυναμικά ανερχόμενο μοντέλο της δεκαετίας, διψασμένο όχι τόσο για υπογραφές με μεγάλους οίκους και βαδίσματα στα catwalks των fashion shows, αλλά για σέξι φωτογραφίες, ανοίγματα στον κόσμο της τέχνης και μια δόση ανέμελης αλητείας. 

Το “Blurred lines” συγκέντρωσε στο Youtube περισσότερα από 320 εκατομμύρια views, με την τολμηρή παρουσία της Ratajkowski να έχει παίξει σημαντικό ρόλο σ' αυτό.  «Δεν περίμενα ότι το video θα γινόταν φαινόμενο της pop κουλτούρας», θα πει η ανερχόμενη στο χώρο της μόδας νεαρή σταρ, που μοιάζει να παραμένει προσγειωμένη σε σχέση με το μέγεθος της επιτυχίας της. 

Ο σημαντικότερος σταθμός της μέχρι τώρα καριέρας της πάντως είναι μια στάση μακριά, μιας και ο David Fincher την εμπιστεύτηκε για τη νέα του ταινία. Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Gillian Flynn, το “Gone Girl” φέρνει την Emily στο ρόλο μιας φοιτήτριας και συντρόφου ενός δημοσιογράφου (και πιθανού δολοφόνου), τον οποίο υποδύεται ο Ben Affleck. «Δούλεψα πολύ καλά με τον David» λέει η Ratajkowski (το “j” δεν προφέρεται) για τον σκηνοθέτη του “Fight Club” και του “Social Network”. «Ήμουν έτοιμη να γίνω μαθήτρια και εκείνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Του αρέσει να κάνει 100 λήψεις για μια σκηνή και ήμουν και θέλω κι εγώ να τις κάνω γι’ αυτόν», δήλωσε στο Vanity Fair. Η υποψία ότι πίσω από αυτή τη συνεργασία μαθητή/δασκάλου κρύβεται ένα εν δυνάμει ερωτικό ειδύλλιο δεν μας αποθαρρύνει καθόλου. Άλλωστε, ποιος έμεινε ασυγκίνητος από την ομορφιά;

Παρά την εξωτική της ομορφιά, το ιδιαίτερο επίθετό της και το γεγονός ότι είναι γεννημένη στο Λονδίνο, η Emily Ratajkowski μεγάλωσε στη Βόρεια Καλιφόρνια και είναι κόρη ενός καλλιτέχνη και μιας καθηγήτριας Αγγλικών. Και μπορεί να υπέγραψε συμβόλαιο με το γνωστό πρακτορείο μοντέλων Ford στην ηλικία των 14 ετών, αλλά είχε πάντα στραμμένο το βλέμμα της στο σινεμά περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία που φαίνεται πως ήρθε με τον Fincher. «Δεν ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική όταν ήμουν στο γυμνάσιο γιατί βαριόμουν τις οντισιόν για τη Nickelodeon,  τη Disney ή τις μαζορέτες», θα εξηγήσει και θα προσθέσει «επέστεψα όταν πλέον είχα την ευκαιρία να επιλέξω. Και κέρδισα έναν ονειρεμένο ρόλο σε μια ονειρεμένη ταινία». 

Το “Gone girl” αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου.

Eπιμέλεια: Βύρων Κριτζάς 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή