Πως να επιλέξετε το κατάλληλο σαμπουάν

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο σαμπουάν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες και πόσες φορές δεν έχει τύχει να μην σας ικανοποιεί το σαμπουάν που αγοράσατε, γιατί δεν σας ταιριάζει, γιατί δεν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε στα μαλλιά σας, γιατί απλά δεν σας αρέσει η υφή ή η το άρωμά του. Υπάρχουν, λοιπόν, πέντε «μυστικά» που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. 

1.To ακριβότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο! Με το να αγοράσετε ένα σαμπουάν που είναι πιο ακριβό από τα άλλα δεν σημαίνει πως θα αποκτήσετε τα μαλλιά της… Jennifer Aniston. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρείτε ένα σαμπουάν που να έχει την κατάλληλη φόρμουλα για τα δικά σας μαλλιά. Οπότε ξεκινήστε την αναζήτησή σας από όχι από την ετικέτα της τιμής, αλλά από την ετικέτα της συσκευασίας που περιγράφει τα χαρακτηριστικά και ποιο τύπο μαλλιών και ποια περίπτωση εξυπηρετεί το προϊόν.

2.Τα σαμπουάν έχουν ημερομηνία λήξης. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέχετε πότε λήγει, γιατί όταν έχει περάσει η αναγραφόμενη ημερομηνία ίσως δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα στα μαλλιά σας.

3.Λούστε σωστά τα μαλλιά σας. Δεν φταίει πάντα το σαμπουάν που δεν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε αλλά ο λάθος τρόπος λούζεστε. Χρησιμοποιήστε όλα τα δάχτυλα σας και κάντε αργές κινήσεις σαν να κάνετε μασάζ, αφού έχετε βάλει μια κανονική ποσότητα σαμπουάν στις παλάμες σας. 

4. Διαβάστε τα μικρά γράμματα στη συσκευασία. Κάθε συσκευασία έχει μικρά γράμματα οπότε αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα σαμπουάν που να σας ταιριάζει, τότε διαβάστε τα συστατικά του. Θα σας βοηθήσουν να βγάλετε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το αν πρόκειται για το σαμπουάν που αναζητάτε.

5. Ρωτήστε τον δερματολόγο σας. Μπορεί να σας προτείνει ένα ειδικό ή και φαρμακευτικό σαμπουάν το οποίο θα είναι ιδανικό για εσάς και επιπλέον θα σας βγάλει από την ταλαιπωρία της αναζήτησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή