ΣΤΙΛ

Αποκωδικοποιώντας το φλερτ

apokodikopoiontas-to-flert-2039898

Θυμάστε κάποτε που το φλερτ ήταν τόσο εύκολο, ανεμπόδιστο και σχεδόν αφελές;

Τότε που αρκούσε ένα ραβασάκι με 2 γραμμές («Σου αρέσω; Ναι/Όχι/Ίσως –Κύκλωσε την απάντηση») για να φουντώσει ένας σχολικός έρωτας; Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Δυστυχώς, όμως όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο ασαφής και απαιτητική γίνεται η «αρένα του φλερτ».

Το παζλ του έρωτα και δη του φλερτ, είναι πράγματι για… δύσκολους λύτες, αφού συχνά τα «μηνύματα» είναι μπερδεμένα και τα όρια μεταξύ του φλερτ και μια φιλικής συζήτησης σχετικά ασαφή. Κάπως έτσι βρισκόμαστε να αναρωτιόμαστε : «Τώρα με φλερτάρει, ή μήπως είναι η ιδέα μου;» ή ακόμη χειρότερα: «Μα ακόμη να καταλάβει ότι μου αρέσει;!».

Κι όμως, ακόμη κι αν τα λόγια να είναι παραπλανητικά, τα… σινιάλα που στέλνει το σώμα, ακόμη και άθελά μας πολλές φορές, είναι αρκετά για να μας δώσουν το πρώτο στοιχείο, αρκεί να ξέρουμε πού και πώς να τα εντοπίσουμε.
Σε αντίθεση με τις γυναίκες, που χρησιμοποιούν πάνω από 15  συνδυασμούς κινήσεων στη διάρκεια του φλερτ, οι άντρες περιορίζονται σε 10 ηθελημένες αλλά και ασυναίσθητες κινήσεις που μαρτυρούν τις ερωτικές τους προθέσεις.

Για να ξεδιαλύνουμε κάπως το τοπίο λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της γλώσσας του σώματος που πρέπει να εστιάσετε για να καταλάβετε αν όντως σας φλερτάρει.

Οπτική επαφή: Αν μόλις έχετε γνωριστεί, θα τείνει να αποστρέφει το βλέμμα του κάθε που θα τον κοιτάτε (σχεδόν παιχνιδιάρικα), ενώ όσο περισσότερο γνωρίζεστε, τόσο περισσότερο θα τείνει να σας κοιτάει κατευθείαν στα μάτια.

Χαμόγελο: Αν χαμογελάει κρατώντας τα χείλη του κλειστά, το πιθανότερο είναι πως είναι κάπως ντροπαλός, γι’ αυτό δώστε του χρόνο να ανοιχτεί. Το «στραβό» χαμόγελο από την άλλη, εκτός από γοητευτικό μπορεί να είναι και παραπλανητικό, αφού αν τα χείλη είναι μισάνοιχτα (και διαφαίνονται τα δόντια) σημαίνει πως ναι μεν σας φλερτάρει, αλλά το πιθανότερο είναι πως οι προθέσεις του είναι καθαρά σαρκικές, χωρίς περαιτέρω συναισθηματισμούς.

Γέρνει το κεφάλι απαλά προς το πλάι: Αν καθώς σας κοιτάει γέρνει ασυναίσθητα το κεφάλι του προς το πλάι, είναι μια ένδειξη πώς όντως του αρέσετε.

Τα χέρια στη μέση: Είτε φέρνει τα χέρια του στη μέση, είτε τα ακουμπάει στα θυλάκια του παντελονιού του, το μόνο σίγουρο είναι πως θέλει καθοδηγήσει το βλέμμα σας προς πιο… επίμαχα σημεία. Αν από την άλλη τοποθετεί τα χέρια τους στις τσέπες, είναι είτε ντροπαλός και αμήχανος είτε κάτι κρύβει.

Στάση του σώματος: Παρατηρήστε τη στάση του σώματός του. Αν το στήθος του είναι προτεταμένο, τότε μάλλον προσπαθεί να σας κάνει να τον προσέξετε και να φανεί πιο αρρενωπός στα μάτια σας. Από την άλλη, εξ ίσου ενδεικτική είναι και η κατεύθυνση στην οποία είναι στραμμένη το σώμα του. Θα παρατηρήσετε πως τείνει, ακόμη κι όταν δεν μιλάει σε εσάς, να στρέφει το σώμα του (στήθος, λεκάνη αλλά και πέλματα) προς το μέρος σας, δείχνοντας υποσυνείδητα πως εσείς αποτελείτε το κέντρο ενδιαφέροντός του.

Αγκαλιά: Κάθε σωματική επαφή μπορεί να κρύβει πίσω της ένα ερωτικό κάλεσμα, από τη χειραψία μέχρι το ανεπαίσθητο άγγιγμα στον ώμο ή τη μέση σας, όμως αν έχετε περάσει αυτό το στάδιο, η αγκαλιά και η διάρκειά της μπορεί να σας δώσουν ένα καλό στοιχείο για το αν θέλει να είστε «κάτι παραπάνω από φίλοι».  Μένετε αγκαλιασμένοι για πάνω από 10’’; Μήπως την ώρα που απομακρύνεστε από την αγκαλιά του ασυναίσθητα ρίχνει το βάρος του μπροστά, σα να μην είναι έτοιμος να την αποχωριστεί; Αν νιώσετε το χάδι του στην πλάτη σας σημαίνει πως νοιάζεται και ενδιαφέρεται για σας πραγματικά, ενώ αν τα χέρια του κατευθυνθούν και προς τη μέση, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως σας βλέπει ερωτικά.