Elisabeth Moss: To επόμενο βήμα της Peggy Olson μετά το Mad Men

Elisabeth Moss: To επόμενο βήμα της Peggy Olson μετά το Mad Men

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την γνωρίσαμε στην επιτυχημένη σειρά Mad Men ως Peggy Olson, την εύθραυστη φεμινίστρια που διεκδίκησε μια θέση στον ανδροκρατούμενο χώρο της διαφήμισης στην Αμερική της δεκαετίας του ’60. Η Elizabeth Moss είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει τη σειρά που την ανέδειξε, εν μέσω φημών για τη συμμετοχή της στον δεύτερο κύκλο του True Detective αλλά και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην σουρεαλιστική ρομαντική ταινία ‘The One I Love’.

Με ρόλους στο ‘Girl, Interrupted’ και το ‘West Wing’ αλλά και ένα βραβείο Golden Globe για τη μίνι σειρά ‘Top of the Lake’, η Moss έχει κερδίσει αξιοπιστία στο χώρο του θεάματος χωρίς ταυτόχρονα να χαίρει της διασημότητας των συμπρωταγωνιστών της στο ‘Mad Men’, Jon Hamm και Christina Hendricks. Η ηθοποιός δεν ενδιαφέρεται να γίνει το πρόσωπο της ημέρας, όμως αναζητά την αναγνώριση ανάμεσα στους συναδέλφους της καθώς και προτάσεις για ενδιαφέροντες ρόλους, όπως αυτός στο πλευρό του Mark Duplass στην indie ταινία του Charlie McDowell (The One I Love). Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο αμερικάνικο περιοδικό Esquire: «διαβάζεις διάφορα σενάρια και φαίνονται γνώριμα. Ένιωσα ότι αυτό το σενάριο ήταν μοναδικό, όπως οτιδήποτε γράφει ο Charlie Kaufman ή ο Spike Jonze. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι ταινίες που έχουν ένα μαγικό ρεαλισμό».

Η Elisabeth δεν είναι έτοιμη να αφήσει ακόμα την τηλεόραση, δεν διευκρινίζει όμως αν θα συμμετάσχει σε ακόμα μια επιτυχημένη σειρά, όπως το True Detective: «Ήμουν στην τηλεόραση όταν ακόμα δεν συζητιόταν τόσο πολύ. Τώρα (με το True Detective) οι φήμες είναι τόσες λες και μιλάμε για την επόμενη ταινία της Marvel. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον για την τηλεόραση είναι μεγάλος. Σαν fan της τηλεόρασης μου αρέσει που συμβαίνει αυτό όλα αυτά τα εννιά χρόνια που δούλευα για το Mad Men».

Ο ρόλος της Peggy Olson ήταν σταθμός στην καριέρα της αλλά δεν την έκανε διάσημη: «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να γίνουν διάσημοι. Δεν είναι άνθρωποι που μου αρέσουν απαραίτητα. Η ιδέα του να μην μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ δεν μου αρέσει. Σίγουρα η δημοσιότητα έχει οφέλη, αλλά δεν είναι κάτι που αναζητώ. Όταν κάποιος που θαυμάζεις κάνει καλά σχόλια για τη δουλειά σου, αυτό είναι τα πάντα. Όχι το πόσοι paparazzi σε ακολουθούν ή πόσα βραβεία θα κερδίσεις», λέει η ίδια αναφερόμενη στην μεγάλη της έκπληξη όταν γνώρισε την Helen Mirren στα SAG Awards και η βρετανίδα ηθοποιός την συνεχάρη για τη δουλειά της.

Η ηθοποιός δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το φινάλε του Mad Men που αναμένεται το 2015 όμως η ίδια αποχαιρέτησε τη σειρά αφού τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν. Όπως είχε δηλώσει μπορεί να το περίμενε καιρό όμως «παρόλο που νομίζεις ότι είσαι έτοιμος, μετά σε χτυπάει σαν ένας τόνος με τούβλα». Χαρακτήρισε μάλιστα τις τελευταίες μέρες των γυρισμάτων σαν ‘κηδεία’ όπου οι περισσότεροι συντελεστές έκλαιγαν από συγκίνηση!

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή