Έξυπνοι τρόποι για να ξυπνάτε το πρωί με ενέργεια!

Έξυπνοι τρόποι για να ξυπνάτε το πρωί με ενέργεια!

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες θα χαμηλώνουν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ξυπνάμε το πρωί με ενέργεια και καλή διάθεση. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κάνουν βασικά πράγματα το πρωί αν δεν πιουν πρώτα καφέ. Μια συνήθεια που συχνά όχι μόνο δεν τους ξυπνάει αλλά μπορεί να τους αφήσει και μια αίσθηση κούρασης μέσα στην ημέρα. Ευτυχώς υπάρχουν πιο υγιεινοί τρόποι για να ξυπνήσουμε με ενέργεια και μάλιστα πιο γρήγορα!

Ήλιος: Μια έρευνα του πανεπιστημίου της Λιέγης έδειξε ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται στο φως του ήλιου το πρωί παρουσιάζουν μεγαλύτερη δραστηριότητα στο σημείο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τις γνωστικές λειτουργίες. Αυτό σημαίνει ότι αν το πρωί, βγούμε στο μπαλκόνι για λίγα λεπτά, τότε δεν χρειάζεται να πιούμε καφέ για να είμαστε σε ετοιμότητα!

Μασάζ: Το μασάζ σε πέντε σημεία του σώματος- στο κεφάλι, ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα, κάτω από το γόνατο, στην πατούσα και στον αυχένα-για τρία λεπτά μπορεί να μειώσει την κούραση. Έρευνα του πανεπιστημίου του Michigan, μάλιστα, συνιστά ότι το μασάζ σε αυτά τα σημεία μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε περισσότερη ενέργεια το πρωί.

Ενυδάτωση: Όταν ξυπνάμε το πρωί, είμαστε κάπως αφυδατωμένοι, επομένως ακόμα και ένα ποτήρι νερό μπορεί να μας κάνει να ξυπνήσουμε. Οι επιστήμονες συνιστούν παγωμένο νερό για να μην αισθανόμαστε κουρασμένοι και να ανεβάσουμε κάπως την αδρεναλίνη. Μια καλή λύση είναι ένα κρύο ντους ή τοπικά στα χέρια και τα πόδια μια κομπρέσα με παγωμένο νερό που θα βοηθήσει στην καλή κυκλοφορία του αίματος!

Άσκηση: Μια μικρή βόλτα το πρωί θα απελευθερώσει ενδορφίνες και θα ανεβάσει αμέσως τη διάθεσή σας. Ο ψυχολόγος Thomas Plante συγκρίνει το περπάτημα με μια δόση εσπρέσο, αφού είτε έχουμε παρακοιμηθεί είτε αισθανόμαστε κουρασμένοι, μια μικρής έντασης άσκηση μπορεί να μας δώσει αμέσως την απαραίτητη ενέργεια.

Πρωινό: Το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι το πιο σημαντικό, όπως λένε, γιατί μπορεί να δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε σωστά την ημέρα. Ένα θρεπτικό πρωινό ενισχύει τον μεταβολισμό και μας βοηθάει να είμαστε συγκεντρωμένοι όλη την μέρα. Εάν το παραλείψουμε τα επίπεδα ενέργειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μειώνονται σταδιακά, με αποτέλεσμα να αναζητούμε λιπαρά σνακ! Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη είναι ιδανικό για να ξεκινήσουμε σωστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή