Hillary Clinton: Ενδυματολογική «μούσα» για μπουτίκ στο Κόσοβο

Hillary Clinton: Ενδυματολογική «μούσα» για μπουτίκ στο Κόσοβο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1999 ανεγέρθη στην Πρίστινα του Κοσόβου ένα άγαλμα 3,5 μέτρων του Bill Clinton, μια ένδειξη εκτίμησης προς τον τότε αμερικανό πρόεδρο που βοήθησε στη λήξη του πολέμου στην περιοχή. Οι κάτοικοι θεωρούν τον Clinton, τον Tony Blair και την τότε υπουργό εξωτερικών Madeleine Albright, σωτήρες τους σε τέτοιο βαθμό που πολλοί γονείς έδωσαν στα παιδιά τους τα ονόματα των πολιτικών, με πιο δημοφιλή στις προτιμήσεις αυτά του προεδρικού ζεύγους. Ο θαυμασμός του κόσμου, όμως, για τους Clinton δεν σταματά στις πολιτικές ικανότητες. Στην λεωφόρο ‘Bill Clinton’ της Πρίστινα-πολύ κοντά στο άγαλμα του πρώην προέδρου- έχει ανοίξει ένα κατάστημα αφιερωμένο στο στυλ της Hillary Clinton, το οποίο είχε επισκέφτηκε η πρώην υπουργός εξωτερικών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Κόσοβο. Η μπουτίκ ‘Hillary’ μπορεί να μην είναι ένα πολυτελές ή ακριβό κατάστημα-όπως θα περίμενε κανείς- όμως διαθέτει φορέματα και κοστούμια εμπνευσμένα από τις δημόσιες εμφανίσεις της Clinton.

Η μεγάλη συλλογή κοστουμιών της Hillary Clinton έχει γίνει ανέκδοτο στην Αμερική, με την ίδια να έχει ουκ ολίγες φορές εκμεταλλευτεί το ενδιαφέρον των media για τις στιλιστικές της επιλογές. «Στον δικό μου Λευκό Οίκο, θα ξέρουμε ποιος θα φοράει τα κοστούμια», είχε πει αστειευόμενη στο τηλεοπτικό show του David Letterman, ενώ σε μια προσπάθεια της να γίνει πιο δημοφιλής στους νέους, είχε σχολιάσει για το blockbuster ‘O διάβολος φοράει Prada’: «ευτυχώς που δεν ονόμασαν την ταινία ‘Ο διάβολος φοράει κοστούμια’». Σε δηλώσεις της πάντα προσπαθεί να πει ένα αστείο για τα κοστούμια της, ενώ στο λογαριασμό της στο Twitter περιγράφει τον εαυτό της ως ‘λάτρης κοστουμιών’. Μπορεί οι αμερικανίδες να μην έχουν ενθουσιαστεί με τα συντηρητικά ταγιέρ που επιλέγει η πολιτικός, όμως στην ανατολική Ευρώπη φαίνεται ότι οι γυναίκες θαυμάζουν τα έντονα χρώματα, τα γυναικεία κοστούμια και τα βαριά φορέματα που προτιμάει και η Hillary. 

Μετά την επίσκεψή της στο κατάστημα του Κοσόβου, οι ιδιοκτήτες είδαν τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν θεαματικά. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης Besian Morina «σεβόμαστε πολύ το όνομά της και την προσωπικότητα της. Όλα τα ρούχα μας είναι εμπνευσμένα από εκείνη», ενώ σημείωσε ότι το πιο δημοφιλές κοστούμι είναι το κόκκινο. Το κατάστημα που είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες της Hillary, έχει πελάτες από όλα τα Βαλκάνια που επισκέπτονται την Πρίστινα μόνο και μόνο για να αγοράσουν ρούχα που τους θυμίζουν την αγαπημένη τους πολιτικό. Μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα που φαίνεται πως απέδωσε αφού ήδη έχουν επεκτείνει το κατάστημα σε περισσότερα τετραγωνικά. Αν, μάλιστα, η Hillary καταφέρει σε δύο χρόνια να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Η.Π.Α., τότε οι ιδιοκτήτες θα κάνουν χρυσές δουλειές!

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή