ΣΤΙΛ

Ελληνικά Βραβεία 2014 L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη

Ελληνικά Βραβεία 2014 L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη

Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO αποτελούν άξονα του διεθνούς προγράμματος “L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη” το οποίο τιμά και υπογραμμίζει κάθε χρόνο τη συνεισφορά διακεκριμένων Γυναικών Επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Στα 16 χρόνια της ιστορίας του, η L’Oréal και η UNESCO συνεργάζονται, για να προάγουν την πρόοδο των γυναικών Ερευνητριών. Τα Βραβεία απονέμονται κάθε έτος εκ περιτροπής στους κλάδους των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών.

Το πρόγραμμα L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη είναι το μοναδικό στον κόσμο για γυναίκες και το κύρος του επισφραγίστηκε από το γεγονός ότι 2 βραβευμένες από το Διεθνές πρόγραμμα έλαβαν Νόμπελ το 2009. Από το 1998, το πρόγραμμα έχει επιβραβεύσει περισσότερες από 2.000 γυναίκες παγκοσμίως των οποίων η υποδειγματική σταδιοδρομία δημιούργησε νέες και ορισμένες φορές επαναστατικές ανακαλύψεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.
 
Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα το 2006 και έχουν επιβραβεύσει μέχρι σήμερα 20 Ελληνίδες Ερευνήτριες

Τα Ελληνικά Βραβεία χορηγούνται σε Ελληνίδες Επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 38 ετών, κατόχων διδακτορικού διπλώματος, οι οποίες ασχολούνται με την Επιστημονική Έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Φυσικών Επιστημών. Οι αιτούσες πρέπει να δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Για τα Ελληνικά Βραβεία 2014 L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη οι αιτήσεις υποβάλλονται στο site  www.womeninscience.gr (μέχρι την 5η Οκτωβρίου 2014)