New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές

New York Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τίτλος για τον ‘μήνα της μόδας’ ανήκει αναμφισβήτητα στον Σεπτέμβριο και οι παρουσιάσεις των συλλογών αρχίζουν δυναμικά στη Νέα Υόρκη, για να συνεχίσουν στο Λονδίνο, στο Μιλάνο και να ολοκληρωθούν στο Παρίσι. Τα λαμπερά shows κατακλύζονται από λάτρεις της μόδας, celebrities και fashion bloggers, ενώ οι top σχεδιαστές και οι πιο γνωστοί οίκοι ορίζουν τις νέες τάσεις για την κάθε εποχή.

Αυτή τη φορά, η Εβδομάδα Μόδας για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015 άρχισε στις 2 Σεπτεμβρίου και φυσικά τα νέα σχέδια πλημμύρισαν τις πασαρέλες της Νέας Υόρκης με τα πρώτα trends για την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν του 2015 να κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους. Οι πολυαναμενόμενες επιδείξεις της Diane Von Furstenberg, του Marc Jacobs, της Donna Karan, του Alexander Wang και της Victoria Beckham έφεραν στη front row των shows μεγάλα ονόματα της showbiz, όπως επίσης και όλους εκείνους που κατέχουν σημαντικές θέσεις στη βιομηχανία της μόδας. Στις περισσότερες collections κυριάρχησαν οι παστέλ αποχρώσεις, οι ρομαντικές δημιουργίες και τα μοτίβα ενώ και το μπλε χρώμα είχε την τιμητική του.

Στο show της Diane Von Furstenberg πρωταγωνίστησαν τα χαρακτηριστικά wrap φορέματα και τα ασπρόμαυρα καρό μοτίβα, ενώ η σχεδιάστρια απέδειξε για άλλη μία φορά την αγάπη της για τη γυναικεία σιλουέτα, αναδεικνύοντάς της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τα σχέδιά της. Οι “στολές” που άνοιξαν την collection του Marc Jacobs έδωσαν τη θέση τους σε υπερμεγέθη κομμάτια με διακοσμητικές λεπτομέρειες τονίζοντας τον καινοτόμο χαρακτήρα του σχεδιαστή.

Η Rebecca Minkoff διάλεξε για πρωταγωνίστριά της την κοσμοπολίτισσα γυναίκα στις καλοκαιρινές διακοπές της, έδωσε έμφαση στα αξεσουάρ και τις τσάντες ενώ πρόσθεσε vintage, λίγο 70’s και ρομαντικά vibes σε κάθε κομμάτι της συλλογής. Η Victoria Beckham με την ανοιξιάτικη συλλογή της απέδειξε πως συνεχώς βελτιώνεται και φρόντισε να παρουσιάσει μία άρτια αλλά παράλληλα κομψή σειρά που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα.

Ο Tommy Hilfiger άφησε στην άκρη τα preppy chic σύνολα και αποφάσισε να εμπνευστεί από την αγάπη του για το rock and roll και τη χρυσή εποχή των 70’s, δημιουργώντας κομμάτια που σίγουρα θα προτιμήσετε για rock εμφανίσεις σε συναυλίες, ενώ ο Ralph Lauren παρουσίασε ένα εντυπωσιακό show με ολογράμματα και δημιούργησε sportswear κομμάτια για τη γυναίκα που θέλει να είναι άνετη και κομψή.

Η συλλογή Oscar de la Renta εμφάνισε κάθε χαρακτηριστικό του οίκου με έμφαση στη θηλυκότητα και το χρώμα, ενώ το νεανικό πνεύμα που αντικατοπτριζόταν στα κομμάτια της collection ίσως ήταν η μεγάλη αντίθεση σε σχέση με το γενικότερο στιλ. Ο Alexander Wang εμπνεύστηκε από τα αθλητικά είδη και δημιούργησε μία καλόγουστη σειρά ρούχων με τα αντίστοιχα υλικά, χρώματα και design χωρίς όμως να υπερκαλύπτει τη θηλυκότητα της γυναίκας, ενώ το brand της Lacoste εστίασε στα καλοραμμένα κομμάτια, τις sportive αναφορές και το minimal design που χρόνια τιμά με τις δημιουργίες του η φημισμένη εταιρεία.

Επιμέλεια: Ειρήνη Σιδέρη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή