Οι χρυσοί κανόνες της σωστής δίαιτας

Οι χρυσοί κανόνες της σωστής δίαιτας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όποια δίαιτα κι αν ακολουθήσετε, υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε προκειμένου να ενισχύσετε την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά. Μια σωστή διατροφή περιλαμβάνει ένα θρεπτικό πρωινό, υγιεινά πιάτα μαγειρεμένα σωστά, γυμναστική, σωστές ποσότητες και θέληση. Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να κάνετε πετυχημένα μια σωστή δίαιτα.

1. Να τρώτε πάντα πρωινό: Η παράλειψη του πρωινού είναι μεγάλο λάθος όταν κάνουμε δίαιτα. Ξεκινώντας με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό τη μέρα γεμίζουμε ενέργεια κι αυξάνουμε το μεταβολισμό μας. Επιλέξτε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και σε φυτικές ίνες για περισσότερη ενέργεια.

2. Για να δείτε αλλαγή πρέπει να την κάνετε: Δυστυχώς δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά ακολουθώντας τις ίδιες κακές διατροφικές συνήθειες. Για να δειτε αποτέλεσμα θα πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας υγιεινά και θρεπτικά γεύματα και να περιορίσετε κατά πολύ τις ατασθαλίες. Για να πετύχουμε δεν πρέπει απλά να ακολουθούμε μια  δίαιτα αλλά να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

3. Υγιεινή τροφή δεν σημαίνει τρώμε όσο θέλουμε: Τροφές όπως αβοκάντο, γλυκοπατάτα, χυμός πορτοκάλι, καστανό ρύζι, μπορεί να είναι θρεπτικές αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχουν θερμίδες. Θα πρέπει να προσέχετε τις μερίδες ακόμα και στην κατανάλωση των σούπερ τροφών!

4. Οι θερμίδες που λαμβάνετε δεν πρέπει να υπερβαίνουν αυτές που καίτε: Η απώλεια βάρους είναι απλά μαθηματικά: για να χάσετε ένα κιλό την εβδομάδα, θα πρέπει να καίτε ή να κόψετε 500 θερμίδες τη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα κάνετε jogging το πρωί και κάψετε 250 θερμίδες, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις υπόλοιπες 250 (του πρωινού γεύματος) από ένα γεύμα μέσα στην ημέρα. Μην θεωρήσετε ότι επειδή γυμνάζεστε μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε χωρίς έλεγχο, γιατί θα καταλήξετε να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από ότι καίτε.

5. Μόλις χάσετε βάρος δεν μπορείτε να γυρίσετε στις παλιές σας συνήθειες: Ξεχάστε τις κακές συνήθειες και φροντίστε να κρατήσετε τον νέο, υγιεινό τρόπο ζωής για πάντα. Έτσι, θα συντηρήσετε το καινούριο σας βάρος και θα αποφύγετε τα σκαμπανεβάσματα στη ζυγαριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή