Που ‘κρύβεται’ η ζάχαρη; 8 τροφές που πρέπει να αποφύγετε

Που ‘κρύβεται’ η ζάχαρη; 8 τροφές που πρέπει να αποφύγετε

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος δεν αρκεί να σταματήσετε να βάζετε ζάχαρη στον καφέ ή να τρώτε γλυκά. Ακόμα και τα τρόφιμα ολικής άλεσης, τα διαιτητικά προϊόντα αλλά και τα φρούτα μπορεί να περιέχουν ζάχαρη. Δείτε τα τρόφιμα που κρύβουν ζάχαρη και προσπαθήστε να τα αποφύγετε ή να μειώσετε την ποσότητα!

1. Ξύδι Bαλσάμικο: Το αυθεντικό, ιταλικό βαλσάμικο ξύδι χρειάζεται 12 χρόνια επεξεργασίας πριν βγει στην αγορά. Τα υπόλοιπα απλά γίνονται από ξύδι από λευκό κρασί με την πρόσθεση καραμέλας και άμυλο καλαμποκιού που προσθέτουν την περιεκτικότητά του σε ζάχαρη!

2.Αποξηραμένα φρούτα: Οι σταφίδες, τα μούρα, τα δαμάσκηνα και άλλα φρούτα που βρίσκουμε σε αποξηραμένη μορφή έχουν ζάχαρη-αναφέρεται και στη συσκευασία- ενώ υπάρχουν και χωρίς ζάχαρη. Αν δεν προσέξετε μπορεί να προσθέσετε 6 κουταλάκια ζάχαρη για κάθε μισή κούπα φρούτων που τρώτε.

3.Smoothies: Είναι μια υγιεινή εναλλακτική στο πρωινό όμως τα περισσότερα έτοιμα smoothies που αγοράζουμε έχουν υπερβολική ζάχαρη. Κατά μέσο όρο περιέχουν 12 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε ένα ποτήρι!

4. Σάλτσες: Αν προτιμάτε τα υγιεινά πιάτα όταν τρώτε σε εστιατόρια, να προσέχετε και τις σάλτσες με τις οποίες συνοδεύονται. Περιέχουν πολύ βούτυρο αλλά και ζάχαρη προκειμένου να δώσουν νοστιμιά στο πιάτο. Η κινέζικη και η ταϋλανδέζικη κουζίνα περιέχουν καλαμπόκι που μετατρέπεται σε ζάχαρη και άλλα παχυντικά συστατικά.

5.Μπάρες δημητριακών: Μπορεί να θεωρούνται μια υγιεινή επιλογή όμως εκτός από τις φυτικές ίνες που περιέχουν, έχουν και 4 διαφορετικά είδη ζάχαρης.

6. Γιαούρτι: Όσα περιλαμβάνουν φρούτα, μέλι ή μαρμελάδα μπορεί να έχουν όση ζάχαρη έχει και μια καραμέλα.

7.Έτοιμο τσάι: Το πράσινο τσάι κάνει καλό στον οργανισμό μας , ειδικά όταν κάνουμε δίαιτα, αν όμως προσθέσουμε ζάχαρη τότε δεν μας βοηθάει και τόσο να χάσουμε κιλά. Το τσάι που είναι συσκευασμένα σε μπουκάλια ή κουτάκια έχουν πολύ ωραία γεύση όμως έχουν αρκετή ζάχαρη, για αυτό προτίμησε όσα αναγράφουν ότι δεν περιέχουν γλυκαντικά.

8. Σταρένιο ψωμί: Είναι μια υγιεινή εναλλακτική στο κανονικό (λευκό) ψωμί. Τα περισσότερα συσκευασμένα ψωμιά περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά όση και το λευκό ψωμί. Δύο φέτες μπορεί να περιέχουν πάνω από δυο κουταλίτσες ζάχαρη για αυτό προτιμήστε ψωμί χωρίς γλουτένη ή από αλεύρι καρύδας! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή