Σχέσεις και χρήμα: 5 tips για να μην τσακώνεστε για τα οικονομικά!

Σχέσεις και χρήμα: 5 tips για να μην τσακώνεστε για τα οικονομικά!

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγες οι αφορμές για να τσακωθεί ένα ζευγάρι, ειδικά όταν μοιράζονται την ίδια στέγη. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, το άγχος μπορεί να είναι τόσο ώστε να οδηγήσει στο χωρισμό. Για να μην αφήσετε τα οικονομικά προβλήματα να καταστρέψουν τη σχέση σας πρέπει να κάνετε μαζί μια δέσμευση: Να προσπαθήσετε μαζί να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους.

1. Θέστε τους ίδιους στόχους: Κάντε μια ουσιαστική συζήτηση για το ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες επιλογές πρέπει να κάνετε και ποιες είναι οι υποχρεώσεις. Είναι λάθος να ρίχνουμε ευθύνες για σπατάλες στον σύντροφό μας, όταν μπορούμε να βρούμε μια λύση που θα εξυπηρετεί και τους δύο.

2.Συμφωνείστε για τα έσοδα και τα έξοδα του σπιτιού: Για να μην φτάσετε σε σημείο να χρωστάτε, κάτι που όχι μόνο προκαλεί άγχος αλλά και είναι η αιτία των περισσότερων καυγάδων μεταξύ των ζευγαριών, τότε συμφωνείστε σε ένα ποσό. Πόσα χρήματα θα ξοδεύετε και για ποιες ανάγκες σας.

3. Συμβιβαστείτε με τον προϋπολογισμό: Μην μπείτε στη διαδικασία να αισθανθείτε μίζερα με τα οικονομικά σας και με τις αποφάσεις που πήρατε μαζί σαν ζευγάρι. Μπορεί να μην είστε σε θέση να αγοράσετε όλα όσα θέλετε ή να κάνετε όσα κάνατε στο παρελθόν, όμως αν παραμείνετε αγαπημένοι τότε θα μπορέσετε να βρείτε εναλλακτικές που θα σας ικανοποιούν.

4. Μην κάνετε μεγάλες αγορές χωρίς να συμβουλευτείτε τον σύντροφό σας: Ένα ακριβό ρούχο, ένα ταξίδι ή οτιδήποτε μπορεί να τινάξει τον προϋπολογισμό του σπιτιού στον αέρα, για αυτό μιλήστε στον σύντροφό σας. Διαφορετικά δεν θα αποφύγετε την σύγκρουση.

5. Γιορτάστε μια οικονομική επιτυχία: Αν αφιερώσετε χρόνο για να γιορτάσετε μια επιτυχία σας, όπως ότι πληρώσατε την πιστωτική κάρτα σας ή ότι πήρατε αύξηση, τότε θα αισθανθείτε ότι ο επόμενος στόχος σας θα είναι πιο εύκολος! Αν λύσετε τα προβλήματα που αφορούν στα οικονομικά θα μπορέσετε να αφιερώσετε χρόνο σε πιο ευχάριστα πράγματα αλλά και σε άλλα προβλήματα που μπορεί να έχετε αφήσει στην άκρη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή