Roos Abels: Το μοντέλο που προκάλεσε στο show του οίκου Prada στο Μιλάνο

Roos Abels: Το μοντέλο που προκάλεσε στο show του οίκου Prada στο Μιλάνο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το show του οίκου Prada στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνο ήταν μάλλον ένα από τα πιο δημοφιλή για φέτος, αφού πέρα από την εκπληκτική νέα κολεξιόν της Miuccia Prada, το 14χρονο μοντέλο Roos Abels που συμμετείχε στην πασαρέλα προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου της μόδας. Η νεαρή Γερμανίδα –που στο video εμφανίζεται στο 3.46 – για κάποιους ήταν πολύ μικρή για να συμμετέχει στην εβδομάδα μόδας.

Η απόφαση να συμπεριληφθεί στο show η έφηβη κοπέλα άνοιξε ένα νέο κύκλο συζητήσεων για το ποια πρέπει να είναι η ηλικία των μοντέλων που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ο οίκος Prada έχει παράδοση στο να προσλαμβάνει πολύ νεαρά μοντέλα για τις καμπάνιες του, ενώ έχει χτίσει την καριέρα πολλών διάσημων μοντέλων. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι κοπέλες που έχουν ξεκινήσει σε πολύ μικρή ηλικία να δουλεύουν ως μοντέλα. Η ηθοποιός Hailee Steinfeld ξεκίνησε σε ηλικία 14 ετών αλλά και το μοντέλο Lyndsey Wixon ήταν μόλις 15 χρονών στην πρώτη της φωτογράφηση. Η Kelly Mittendorf, η Antonia Wesseloh και η Ondria Hardin ήταν όλες 16 χρονών όταν ανακαλύφθηκαν από τον οίκο Prada, όμως από τότε η βιομηχανία της μόδας έθεσε κάποιους όρους για την ηλικία των κοριτσιών. Το 2011 οι αμερικάνοι σχεδιαστές αποφάσισαν να μην χρησιμοποιούν μοντέλα που είναι άνω των 16 ετών ενώ πάντα ζητούν ταυτότητα στις εκδηλώσεις τους!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή