Πως πρέπει να αντιμετωπίζετε την αποτυχία

Πως πρέπει να αντιμετωπίζετε την αποτυχία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας Michael Jordan που έχει μείνει στην ιστορία του αθλήματος για τις πολλές νίκες με την ομάδα του, είχε πει κάποια στιγμή: «Με έχουν εμπιστευτεί πολλές φορές για να κερδίσω σε ένα παιχνίδι με τις βολές μου και έχω χάσει. Έχω αποτύχει πάρα πολλές φορές στη ζωή μου και για αυτό τελικά έγινε πετυχημένος». Κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά αν δεν έχει πρώτα μάθει να πέφτει, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την επιτυχία αν δεν έχει μάθει πρώτα να χάνει. Μπορεί η απόρριψη και η αποτυχία να σας κάνουν να φοβάστε ή να μην  θέλετε να προσπαθήσετε σωστά, όμως ο μόνος τρόπος για να την ξεπεράσετε είναι να μπορέσετε να δείτε την θετική πλευρά.

Η αποτυχία είναι ένας καλός δάσκαλος, ένας καθοδηγητής στο επόμενο βήμα που θα κάνουμε. Μπορεί να μας καθυστερεί αλλά δεν πρέπει να μας αποτρέπει ούτε να μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη ζωή τους, σίγουρα ήξεραν τα οφέλη της αποτυχίας. Μάθετε ποια είναι και υπενθυμίστε τα στον εαυτό σας την επόμενη φορά που ενδεχομένως δεν θα καταφέρετε να πετύχετε τον στόχο σας:

1. Θα μάθετε τι θέλετε: Η αποτυχία είναι ένας τρόπος να αποφασίσετε τι είναι αυτό που θέλετε πραγματικά, ενώ θα μπείτε στη διαδικασία να βρείτε τους κατάλληλους τρόπους για να το διεκδικήσετε. Μπορεί να συνειδητοποιήσατε ότι δεν ήσασταν αρκετά παθιασμένος με κάτι και για αυτό δεν επιτύχατε σε αυτό ή πώς πρέπει τελικά να διοχετεύσετε όλη σας την ενέργεια κάπου αλλού. Με λίγα λόγια μπορεί να μην άξιζε, κι αν άξιζε τότε σίγουρα πλέον μάθατε τον τρόπο για να το πετύχετε!

2.Θα ανακαλύψετε τις ικανότητές σας: Η αποτυχία και τα προβλήματα που επιφέρει μας μαθαίνει να αποκτούμε νέες ικανότητες για να τα αντιμετωπίσουμε. Κάθε εμπόδιο μας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια νέα τεχνική για να το ξεπεράσουμε ενώ ταυτόχρονα είμαστε πλέον σε θέση ισχύος εφόσον ξέρουμε να φυλαγόμαστε και τι να περιμένουμε.

3. Μετά από μια αποτυχία, κρατάμε τους πραγματικούς μας φίλους: Όσοι δεν μας αγαπούν για αυτό που είμαστε συνήθως φεύγουν μετά από μια αποτυχία ή δεν προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι φιλίες είναι σημαντικές για να πετύχουμε τους στόχους μας για αυτό μετά από μια αποτυχία θα ξέρουμε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι άνθρωποι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε στο μέλλον.

4. Θα αφήσετε τον εγωισμό και την αλαζονεία στην άκρη: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι εγωιστής και αλαζόνας σε κάποιες φάσεις της ζωής του. Όσοι βέβαια έχουν γνωρίσει τι σημαίνει αποτυχία δύσκολα έχουν τέτοια συναισθήματα γιατί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά που ενδεχομένως θα νιώσουν απόρριψη ή κριτική.

5.Θα μάθετε να εκτιμάτε την επιτυχία: Όσοι δεν έχουν πονέσει, λένε κάποιοι, δεν ξέρουν τι σημαίνει ευτυχία. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιτυχία. Αν δεν αποτύχετε δεν θα αναγνωρίσετε την επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή