6 τρόποι για να μειώσετε τη ζάχαρη

6 τρόποι για να μειώσετε τη ζάχαρη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες για να είμαστε υγιείς πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερα από 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα. Μπορεί να σας φαίνεται εύκολο, όμως η αλήθεια είναι πως χωρίς να το ξέρετε μπορεί να παίρνετε μέσα από τις τροφές που επιλέγετε καθημερινά περισσότερη ποσότητα. Δείτε που κρύβεται η ζάχαρη και πως μπορείτε να την μειώσετε!

1. Προτιμήστε υγιεινά σνακ που έχετε ετοιμάσει στο σπίτι. Τα συσκευασμένα μπορεί να περιέχουν ζάχαρη!

2.Καταναλώστε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα σας ώστε να χορτάσετε και να μειώσετε την επιθυμία για κάτι γλυκό!

3.Συνειδητοποιήστε ότι η ζάχαρη μας ‘ανεβάζει’ για αυτό την επιθυμούμε συχνά. Μπορεί να μην έχουμε εθισμό στο μπρόκολο, για παράδειγμα, αλλά εύκολα τρώτε μια ολόκληρη σοκολάτα ενώ βλέπετε τηλεόραση. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο πιο εύκολα θα το δείτε ως κακή συνήθεια.

4.Ξεκινήστε να μειώνετε σταδιακά τη ζάχαρη, αποφεύγοντας τροφές με ζάχαρη ή επιλέγοντας υποκατάστατα της ζάχαρης.

5.Προγραμματίστε τα γεύματά σας! Για να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να ελέγξτε τη λαιμαργία ή την όρεξη για γλυκό, καλό είναι να τρώτε τακτικά και προγραμματισμένα!

6. Να πίνετε νερό: Πολλές φορές μπερδεύουμε την δίψα με την πείνα για αυτό πριν ανοίξετε το ψυγείο καλό είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό και να περιμένετε λίγα λεπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή