5 τρόποι για να τρώτε λιγότερο σε κάθε γεύμα

5 τρόποι για να τρώτε λιγότερο σε κάθε γεύμα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας εύκολος τρόπος για να μειώσουμε τις θερμίδες σε κάθε γεύμα είναι να μάθουμε να τρώμε σωστά. Τι σημαίνει αυτό; Να μάθουμε να τρώμε αργά, να απολαμβάνουμε το φαγητό και να μην τρώμε ανεξέλεγκτες ποσότητες μπροστά στην τηλεόραση. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να χάσουμε κάποια περιττά κιλά χωρίς να κάνουμε δίαιτα αλλά υιοθετώντας σωστές συμπεριφορές, αλλάζοντας τον τρόπο που τρώμε και όχι αυτό που τρώμε.

1.Κατεβάστε κάτω το πιρούνι ανάμεσα από τις μπουκιές: Μετά από κάθε μπουκιά αφήστε το πιρούνι στο πιάτο αντί να το κρατάτε στο χέρι. Έτσι θα μάθετε να μην τρώτε γρήγορα, να μασάτε πιο αργά αλλά και να μάθετε να καταλαβαίνετε το σώμα σας και τις ανάγκες του. Όσο πιο αργά τρώτε τόσο πιο άμεσα καταλαβαίνετε πότε έχετε χορτάσει.

2.Μειώστε τις μερίδες: Όσον αφορά στο φαγητό, λένε, τα μάτια είναι πιο μεγάλα από το στομάχι. Έχουμε τη συνήθεια να θέλουμε να αδειάζουμε το πιάτο μας, για αυτό μπορούμε να βάζουμε στο πιάτο (σε μικρότερο πιάτο) τη μισή ποσότητα φαγητού!

3.Απολαύστε τις πρώτες μπουκιές: Το φαγητό δεν έχει να κάνει μόνο με τη γεύση αλλά και με τις υπόλοιπες αισθήσεις. Σταματήστε για 5 δευτερόλεπτα πριν αρχίσετε το φαγητό και μυρίστε το, θαυμάστε το οπτικά και απολαύστε το. Εστιάστε στην πρώτη μπουκιά και προσπαθήστε να την απολαύσετε! Έτσι δεν θα πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό!

4. Κλείστε την τηλεόραση! Όταν τρώμε και βλέπουμε ταυτόχρονα τηλεόραση είναι σαν να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ούτε χαλαρώνουμε, ούτε απολαμβάνουμε το φαγητό. Ιδανικά, θα κάτσουμε στο τραπέζι και θα φάμε μαζί με τα αγαπημένα μας άτομα ένα πλούσιο γεύμα.

5. Πιείτε νερό μισή ώρα πριν το φαγητό: Επειδή συχνά μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα καλό είναι να είμαστε πάντα ενυδατωμένοι. Έτσι δεν θα λαμβάνουμε λάθος σήματα από τον οργανισμό μας και θα τρώμε μόνο όταν πεινάμε πραγματικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή