Mary Katrantzou: Το χρονικό της επιτυχίας

Mary Katrantzou: Το χρονικό της επιτυχίας

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα πρώτα της κιόλας βήματα πριν από έξι χρόνια, η Mary Katrantzou κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο της μόδας, λαμβάνοντας κάθε σεζόν διθυραμβικές κριτικές. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που επανεφηύρε τα digital prints με μια αρχιτεκτονική οπτική -σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Rhode Island School of Design πριν επιλέξει να επικεντρωθεί στο σχέδιο μόδας- αποδεικνύει μέσα από κάθε της collection το αστείρευτο ταλέντο της. Για την τελευταία της συλλογή για τη σεζόν SS15, η Katrantzou άφησε για λίγο τα prints με τα οποία έγινε γνωστή και επικεντρώθηκε στα εντυπωσιακά κεντήματα, κερδίζοντας για άλλη μια φορά τους κριτικούς. Ανάμεσά τους και τη Suzy Menkes, η οποία χαρακτήρισε τις δημιουργίες της ως «θαύματα μόδας» και τις συνέκρινε με αυτές του Alexander McQueen για το τελευταίο του show, ενώ παραδέχθηκε πως πρόκειται για την πιο «ώριμη» collection της μέχρι σήμερα.

Mary Katrantzou: Το χρονικό της επιτυχίας-1

Φεβρουάριος 2009 – Ως απόφοιτος του Central Saint Martins, η Mary Katrantzou κάνει το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου με την υποστήριξη του NewGen, με μια συλλογή εμπνευσμένη από μπουκάλια αρώματος. Καθιερώνει τα digital prints ως σήμα κατατεθέν της και κερδίζει την αμέριστη προσοχή του κόσμου της μόδας.

 

Mary Katrantzou: Το χρονικό της επιτυχίας-2

2010 – Το Swiss Textiles Award ήταν η διάκριση που έβαλε την Katrantzou στη λίγκα της διεθνούς μόδας. Ακολούθησαν το British Fashion Award το Νοέμβριο του 2011 και το Elle Style Award το 2012.

 

Mary Katrantzou: Το χρονικό της επιτυχίας-3

Ιανουάριος 2012 – Εγκαινιάζεται η συνεργασία της με τη Longchamp. Η Katrantzou δανείζει τα ευφάνταστα prints της σε μια capsule collection από τσάντες του διάσημου οίκου.

 

Mary Katrantzou: Το χρονικό της επιτυχίας-4

Σεπτέμβριος 2012 – Εμπνέεται από γραμματόσημα και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών, τα οποία αποτυπώνει μοναδικά πάνω σε φορέματα, παντελόνια και παλτά.

 

Mary Katrantzou: Το χρονικό της επιτυχίας-5

Σεπτέμβριος 2013 – Σε συνεργασία με τον οίκο Moncler, η σχεδιάστρια παρουσιάζει μια collectiοn από μπουφάν με εντυπωσιακά βολάν και πολύχρωμα σχέδια, ενώ την ίδια χρονιά τα prints της βρίσκουν μια θέση στις denim δημιουργίες του brand Current / Elliot.

 

Mary Katrantzou: Το χρονικό της επιτυχίας-6

Σεπτέμβριος 2014 – Η Mary Katrantzou σχεδιάζει για πρώτη φορά κοστούμια για το μπαλέτο της Νέας Υόρκης, εμπνευσμένα από τη resort συλλογή της για το 2015. Στην πρεμιέρα του προγράμματος, η οικοδέσποινα της βραδιάς, Sarah Jessica Parker, τίμησε την Ελληνίδα σχεδιάστρια φορώντας μια από τις δημιουργίες της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή