Πως το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας

Πως το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άντρες βρίσκουν τις αγχωμένες γυναίκες λιγότερο γοητευτικές. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Turku της Φινλανδίας οι άντρες βρήκαν όμορφες τις γυναίκες που είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Η καριέρα, η οικογένεια και τα οικονομικά προβλήματα μπορούν να μας αγχώσουν σε καθημερινή βάση και σε τέτοιο βαθμό που να επηρεάσουν τελικά αρνητικά τη σχέση μας.

1. Το άγχος αλλάζει το πώς βλέπουμε τη σχέση μας: Όταν είμαστε αγχωμένοι είναι πιο πιθανό να δούμε τον σύντροφό μας και τη σχέση μας αρνητικά ή απαισιόδοξα χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι απλά το στρες επηρεάζει την κρίση μας.

2. Η αυτοπεποίθηση μας: Η έλλειψη αυτοπεποίθησης που προκαλεί το άγχος μπορεί να μας αποτρέψει από τα να δημιουργήσουμε μια σχέση ενώ έχει αρνητικές επιπτώσεις και στη σεξουαλική μας διάθεση.

3. Το άγχος αλλοιώνει την εικόνα μας για το σώμα μας: Όταν είμαστε αγχωμένες αισθανόμαστε λιγότερο γοητευτικές και αρχίζουμε και βλέπουμε τα ψεγάδια στο πρόσωπο που δεν προσέχαμε τόσο καιρό. Ταυτόχρονα, το άγχος μπορεί να μας οδηγήσει σε κακές συμπεριφορές όπως το να τρώμε τα νύχια μας ή να σπάμε τις τρίχες των μαλλιών μας.

4.  Τη διάθεση για σεξ: Οι υποχρεώσεις, η δουλειά και τα προβλήματα δεν μας αφήνουν περιθώριο να έχουμε διάθεση για σεξ, κάτι που σε μακροχρόνιο διάστημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση μας. Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι το σεξ μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας απαλλάξει από το άγχος άμεσα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή