Bradley Cooper: Γεννημένος πρωταγωνιστής

Bradley Cooper: Γεννημένος πρωταγωνιστής

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Bradley Cooper δεν έγινε διάσημος μέσα σε μια μέρα. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια και πολλοί μικροί ρόλοι σε τηλεοπτικά σήριαλ και ταινίες για να αποδείξει την αξία του. Πλέον έχοντας στο βιογραφικό του δύο υποψηφιότητες για Oscar, πρωταγωνιστικούς ρόλους σε blockbuster ταινίες και τον τίτλο του ‘πιο σέξι άντρα’, μπορεί να αφήσει πίσω του τις δυσκολίες που πέρασε για να κατακτήσει την κορυφή αλλά και ένα παρελθόν γεμάτο εξαρτήσεις και απόρριψη. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair, o Cooper φωτογραφήθηκε σαν άλλος Sean Connery να παίζει μπιλιάρδο και μίλησε για τον επόμενο ρόλο του στην ταινία ‘American Sniper’.

Η πρώτη του δουλειά ήταν το 1999 στη δημοφιλή σειρά 'Sex and the City' ενώ ακολούθησε ο πρώτος του ρόλος στη μεγάλη οθόνη με την ταινία ‘Wet Hot American Summer’. Ο Bradley Cooper είχε μικρούς ρόλους στο ‘Changing Lanes’,  στο ‘I Want to Marry Ryan Banks’ με τον Jason Priestley, στο ‘Wedding Crashers’,  στο ‘Failure to Launch’ αλλά και πολλές άλλες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις μέχρι το 2009 όταν κατάφερε να κερδίσει την προσοχή του κοινού και των κριτικών στις ταινίες ‘He's Just Not That Into You’ και ‘The Hangover’.  Η μεγάλη εμπορική επιτυχία του 'Hangover' αλλά και ο ρόλος του Phil Wenneck που αγαπήθηκε πολύ από το κινηματογραφικό κοινού του άνοιξε πολλές πόρτες αλλά όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει τότε «δεν κάθομαι με ένα πούρο τα πρωινά και διαβάζω τα σενάρια που μου έχουν προτείνει». 

Ο ηθοποιός δεν ήταν για πολλά χρόνια σίγουρος ότι η υποκριτική ήταν η κατάλληλη καριέρα για εκείνον και πολλές φορές είχε σκεφτεί να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο για να πάρει το διδακτορικό του και να διδάξει Λογοτεχνία. Ευτυχώς, άλλαξε γνώμη όταν εμφανίστηκε το 2006 στην παράσταση του Broadway ‘Three Days of Rain’. Τότε σκεφτόταν πως αν δεν πήγαινε καλά «θα καταλάβαινα ότι δεν πρέπει να το ακολουθήσω επαγγελματικά» αλλά παρά τις μέτριες κριτικές, η συνολική εμπειρία του τον έπεισε ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο: «Πάντα ήξερα ότι ήθελα να είμαι στα χαρακώματα με ένα σκηνοθέτη και να δημιουργούμε μια ταινία. Πάντα ένιωθα ότι αυτό πρέπει να κάνω και πάντα ήξερα ότι κατά βάθος αν δεν κάνω αυτό (σ.σ. την θεατρική παράσταση) δεν θα είχα μεγάλη διάρκεια σε αυτή τη δουλειά». Μπορεί ο ίδιος να αμφέβαλε για το ταλέντο του όμως ο James Lipton, πρύτανης του Actors Studio Drama School της Νέας Υόρκης όπου φοίτησε, είδε από την αρχή τις ικανότητές του Cooper. Μάλιστα όταν μια μέρα η μητέρα του ηθοποιού τον συνάντησε της είπε ότι «θα τα καταφέρει και ποτέ δεν το έχω προβλέψει αυτό για κανέναν άλλο μαθητή». Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην παράσταση του Broadway ‘The Elephant Man’ αλλά και οι υποψηφιότητες για Oscar σίγουρα τον επιβεβαίωσαν.

O Bradley Cooper θα ήθελε να δοκιμαστεί κάποια στιγμή και στην σκηνοθεσία αλλά όπως είπε αστειευόμενη και η συμπρωταγωνίστριά του στη νέα ταινία του Clint Eastwood, Sienna Miller: «Θα ήταν εκπληκτικός αλλά θα ήταν ένας εφιάλτης, γιατί δεν θα άφηνε να πέσει τίποτα κάτω». Ο ηθοποιός έχει τη φήμη του τελειομανή στο πλατό, μια ιδιότητα που ίσως υιοθέτησε όλα αυτά τα χρόνια αβεβαιότητας σχετικά με την καριέρα του. Όπως λέει, πλέον, βλέπει τα πράγματα διαφορετικά: «Βλέπω τη ζωή περισσότερο γκρι όσο μεγαλώνω. Όταν ήμουν 20 ήταν όλα μαύρο ή άσπρο, σωστό ή λάθος. Αυτός είναι ένας σκληρός τρόπος να ζεις. Σπάνια ασκώ κριτική και κάποιον, πολύ σπάνια. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι το αισθάνονται αυτό και για αυτό είναι ευκολότερο να πλησιάσεις κάποιον όταν δεν αισθάνεσαι ότι θα δεχθείς κριτική».  Ο Bradley Cooper υπήρξε για κάποια χρόνια εθισμένος στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ και πλέον αναγνωρίζει ότι αυτή η μάχη που έδωσε από το 2004 μέχρι σήμερα που έχει απεξαρτηθεί αλλά και η απώλεια του πατέρα του, τον προετοίμασαν για τον ρόλο –πρόκληση, όπως λέει, στο American Sniper: «Το να χάνω έναν τόσο κοντινό μου άνθρωπο, να βιώνω την αγάπη και την απώλεια, να αναγνωρίζω τι είναι σημαντικό και να συνειδητοποιώ πως ό,τι έχω είμαι εγώ, με έκανε να καταλάβω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσω να προσπαθώ να είμαι αυτό που πιστεύω ότι οι άλλοι θέλουν από εμένα ή να πιστεύω ότι θα μου δώσουν αυτό που πιστεύω ότι χρειάζομαι. Όσο μεγαλώνεις, δόξα τω Θεώ,  το σώμα φθείρεται αλλά η ψυχή κατά κάποιο τρόπο ακμάζει».  Ο Bradley Cooper κέρδισε την επαγγελματική καταξίωση που πάντα επιθυμούσε στην κατάλληλη φάση της ζωής του και πλέον- όσο κι αν στο παρελθόν φοβόταν ότι η καριέρα του δεν θα έχει μέλλον- φαίνεται ότι ήρθε για να κατακτήσει την κορυφή και τίποτα λιγότερο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή