Gwyneth Paltrow: Έχασε δουλειά επειδή δεν είχε πτυχίο

Gwyneth Paltrow: Έχασε δουλειά επειδή δεν είχε πτυχίο

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Gwyneth Paltrow μπορεί να είναι μια από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες ηθοποιούς του Hollywood αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι πόρτες είναι για αυτήν ανοιχτές στον επαγγελματικό στίβο. Η Marissa Mayer, διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την βραβευμένη με Oscar ηθοποιό επειδή δεν είχε πτυχίο!

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, η Mayer αποδοκίμασε το γεγονός ότι η Paltrow δεν είχε ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές της σπουδές και δεν την θεώρησε κατάλληλη για να αναλάβει μια στήλη στο Yahoo Food. Η Gwyneth εκτός από τα best-seller βιβλία της έχει και το δημοφιλές blog για θέματα lifestyle ‘Goop’ που μετράει αρκετούς θαυμαστές, φαίνεται όμως πως τα πτυχία είναι αυτά που μετράνε για την Mayer. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo που προσλήφθηκε προκειμένου να ‘ξανακάνει τη Yahoo μεγάλη’, ρωτούσε όλους τους εργαζόμενους σε ποιο πανεπιστήμιο σπούδασαν, ενώ και στην περίπτωση της Paltrow εμπόδισε τη συνεργασία λόγω έλλειψης πτυχίου.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέκριναν την απόφαση της Mayer να μην προσλάβει την Gwyneth, ενώ πολλοί επίσης την χαρακτήρισαν ως ‘σνομπ’ που έχει αέρα υπεροχής στην ανώτατη εκπαίδευση. Εξάλλου, όπως εύστοχα θα παρατηρούσε κανείς, αρκετοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες όπως ο Steve Jobs, ο Bill Gates αλλά και ο Mark Zuckenberg παράτησαν τις σπουδές τους στα διακεκριμένα πανεπιστήμια όπου φοιτούσαν για να ασχοληθούν με την καριέρα τους. Η Mayer από την άλλη αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Stanford και προσελήφθη στη Yahoo το 2012 προκειμένου να φέρει ένα αέρα αλλαγής στην εταιρεία και να αυξήσει τα έσοδα. Μάλιστα, τους πρώτους 6 μήνες στη Yahoo, η Mayer κατάφερε να ανεβάσει τις μετοχές της εταιρείας και να δημιουργήσει ένα αέρα ελπίδας και αισιοδοξίας. Αρχικά, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εξαγοράς start-up εταιρειών, δημιούργησε περισσότερο περιεχόμενο στο site και προσέλαβε ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους, όπως η Joe Zee, καλλιτεχνική διευθύντρια του Elle, και ο David Pogue των New York Times.

Δύο χρόνια μετά, βέβαια, η Marissa Mayer φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει να πετύχει όλους τους στόχους που είχε θέσει, αφού σύμφωνα με το άρθρο των New York Times κανένα από τα προϊόντα της εταιρείας δεν κατέχουν την πρωτιά στις αγορές. Οι επενδυτές ήδη αρχίζουν να αμφισβητούν την δυναμική της εταιρείας, ενώ η Mayer υπέπεσε σε κάποια λάθη που ξύπνησαν τους αρχικούς φόβους του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας της σε διευθυντικό πόστο. Η Marissa αργούσε στα ραντεβού, επέβλεπε 250 άτομα αλλά ήθελε να λέει ότι είχε υπό την επίβλεψή της 1000 εργαζόμενους και ήθελε να εγκρίνει προσωπικά κάθε πρόσληψη. Με λίγα λόγια, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η Mayer ξόδευε τον ίδιο χρόνο για να οργανώσει μια εμπορική στρατηγική της εταιρείας και να αναθεωρήσει την πολιτική της εταιρείας για το παρκάρισμα στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Φαίνεται πως δεδομένης της ιδιαίτερης προσωπικότητας της Mayer και του τρόπου που δούλευε, η Gwyneth Paltrow δεν είχε πολλές ελπίδες απέναντι της. Η 42χρονη ηθοποιός, άλλωστε, είχε παρατήσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με στόχο μια καριέρα στην υποκριτική. Ούτε η διασημότητα που φέρει η υπογραφή της Paltrow αλλά ούτε και οι γνώσεις της σε θέματα lisfestyle, φαγητού και ευεξίας δεν φαίνεται να συγκίνησαν την Mayer. Η ηθοποιός, πάντως, ακάθεκτη σκοπεύει να διευρύνει τις επιχειρηματικές της ασχολίες λανσάροντας  μια νέα κολεξιόν ρούχων και προϊόντων ομορφιάς που θα διαφημιστεί προφανώς τόσο από το blog της όσο και από πολλές ακόμα διαδικτυακές σελίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή