Στον κόσμο της Charlotte Dellal

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκρηκτική ξανθιά της μόδας, το σύγχρονο pinup girl που δεν αποχωρίζεται ποτέ τη vang και το κόκκινο κραγιόν της, η Charlotte Dellal, γνωρίζει καλύτερα από όλους πως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά μια γυναίκα δεν μπορεί να έχει ποτέ αρκετά παπούτσια στην γκαρνταρόμπα της». Όταν το 2008 ξεκίνησε το δικό της brand, Charlotte Olympia, η τάση των statement heels δεν ήταν ακόμη στο προσκήνιο, αλλά τα τολμηρά, sexy και εκκεντρικά σχέδια της Dellal κέρδισαν γρήγορα έδαφος, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ηθοποιών και fashionistas, όπως οι Alexa Chung, Olivia Palermo, Diane Kruger και Victoria Beckham.

«Ανέκαθεν ήθελα να αποκτήσω το δικό μου brand, ενώ το πρώτο μου κατάστημα που άνοιξε στο Λονδίνο έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Είναι ένας χώρος που όποτε τον επισκέπτομαι δεν μπορώ να φύγω», παραδέχεται η σχεδιάστρια, η οποία σήμερα διαθέτει boutiques σε διάφορα σημεία ανά το κόσμο και οι δημιουργίες της κερδίζουν διθυραμβικά σχόλια κάθε σεζόν.

«Η διαδικασία του σχεδιασμού για την κάθε collection μου είναι πάντα διασκεδαστική. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα έχει μια αίσθηση θηλυκότητας και νοσταλγίας, πάντα με μια δόση χιούμορ». Αυτό ήταν εμφανές και στην τελευταία της συλλογή «It Happened Out West», για την άνοιξη του 2015. Οι βραδινές τσάντες που θύμιζαν μεξικάνικα tacos και πακέτα τσιγάρων, καθώς και τα ψηλοτάκουνα πέδιλα με σπιρούνια και σχέδια από άλογα, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως η Charlotte Olympia διαθέτει έναν ιδιαίτερο τρόπο να διοχετεύει την έμπνευσή της.

Αν και η ίδια δεν δηλώνει λάτρης των westerns, οι ταινίες της δεκαετίας του ’40, το παλιό Hollywood και οι λαμπερές stars της εποχής ασκούν ιδιαίτερη γοητεία στην Dellal, κάτι που φαίνεται και στο προσωπικό της στυλ. Ανέπτυξε το χαρακτηριστικό της pinup look όταν ήταν ακόμη έφηβη, ενώ οι εμφανίσεις της χαρακτηρίζονται συνήθως από στενά midi φορέματα, ψηλόμεσα παντελόνια, νοσταλγικά tops και αξεσουάρ, πάντα με motto «Dress from the feet up!» «Ήταν μια εποχή που τα αξεσουάρ έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε εμφάνιση. Μια γυναίκα δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι της χωρίς το καπέλο, την τσάντα, τα γάντια και τις κατάλληλες κάλτσες που ταίριαζαν με τα παπούτσια της». Φόρος τιμής στην αίγλη εκείνης της εποχής ήταν η πρόσφατη συλλογή της από δερμάτινες τσάντες, με ονομασίες παλιών star της μεγάλης οθόνης, όπως «Bogart», «Astaire», «Gable» και «Brando». «Αν και σχεδιάζω τσάντες εδώ και αρκετές σεζόν, ήθελα πάντα να παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη σειρά, και αυτή έμοιαζε η σωστή στιγμή για να το κάνω».

Η μόδα αποτελεί γνώριμο περιβάλλον για τη Charlotte Dellal, αφού από μικρή ηλικία θυμάται τις δημιουργίες των Yves Saint Laurent και Alaia που κρέμονταν στην ντουλάπα της μητέρας της, Andrea, του μοντέλου από τη Βραζιλία που με την εξωτική ομορφιά της κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας στα ’80s.

Έχοντας μεγαλώσει με δυο αδέρφια, ο θεσμός της οικογένειας είναι ιερός για τη σχεδιάστρια, η οποία -μητέρα τριών παιδιών και εκείνη- προσπαθεί να ισορροπήσει τους δυο σημαντικούς ρόλους της ζωής της. «Πάντα ονειρευόμουν να κάνω μια μεγάλη οικογένεια και να έχω τη δική μου επιχείρηση, και κάθε μέρα προσπαθώ να αφιερώνομαι και στα δύο. Ευτυχώς το γραφείο μου είναι πολύ κοντά στο σπίτι, και έτσι μπορώ να βρίσκομαι σε δυο μέρη ταυτόχρονα!». Οι τρεις γιοι της ανήκουν και εκείνοι στο fan club της σχεδιάστριας, αφού όπως λέει, λατρεύουν το μοντέλο Kitty, τα διάσημα flat παπούτσια της Olympia που ενέταξε και στις παιδικές της συλλογές.

Παρά τη ραγδαία ανερχόμενη αυτοκρατορία της Charlotte Olympia, στο επίκεντρο του κόσμου της βρίσκεται πάντα η οικογένειά της, και τα μελλοντικά της σχέδια είναι να επεκτείνει και τα δύο. «Αυτό που εύχομαι είναι να ανοίξω και άλλες boutiques και να κάνω περισσότερα παιδιά!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή