Botox: Αλήθειες και μύθοι

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε λαμπερές και όμορφες. Αν σκέφτεστε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας για να κλείσει όσο πιο όμορφα γίνεται αυτός ο χρόνος, διαβάστε όλα όσα θέλατε να ρωτήσετε για το botox.  Είναι, εξάλλου, μία από τις πιο δημοφιλείς ενέσιμες θεραπείες αυτή την περίοδο.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μας έλυσε όλες τις απορίες σχετικά το κεφάλαιο «Βotox» και όλα όσα πρέπει να προσέξουμε αν το κάνουμε μέσα στις εορταστικές μέρες!

 

Είναι το botox πιο δημοφιλές κατά την περίοδο των εορτών ή οι γυναίκες προνοούν αρκετά πιο νωρίς;

Η βοτουλινική τοξίνη αποτελεί γενικά μια πολύ δημοφιλή θεραπεία ομορφιάς για τις γυναίκες όλο το χρόνο. Πόσω μάλλον την περίοδο των γιορτών που θέλουν να δείχνουν πιο όμορφες, φρέσκιες, λαμπερές και νεότερες. Άλλωστε, πρόκειται για μια γρήγορη εφαρμογή που δεν αφήνει μώλωπες, ενώ το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα μέσα στις επόμενες 3-4 μέρες.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του botox;

Το botox μετά από 6 μήνες αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί.

 

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες botox ως προς το τι περιέχει; Και αν ναι, πιο είναι το πιο δημοφιλές τις γιορτές;

Υπάρχουν διάφορα εμπορικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά, από τα οποία ο γιατρός σύμφωνα με την εμπειρία του χρησιμοποιεί το κατάλληλο ανάλογα και με το αισθητικό πρόβλημα της κάθε γυναίκας.

 

Μετά από τι ηλικία το δοκιμάζουν οι περισσότερες γυναίκες;

Οι περισσότερες γυναίκες ξεκινούν συνήθως την εφαρμογή του botox από την ηλικία των 35+ και έπειτα.

 

Ποια είναι η πρώτη ερώτηση που κάνετε στην πελάτισσά σας, όταν έρχεται να κάνει botox για πρώτη φορά;

Συνήθως λαμβάνω ένα σύντομο ιστορικό της ασθενούς, επίσης την ρωτώ ποιο είναι το αποτέλεσμα που εκείνη προσδοκά ν’ αποκτήσει μετά από την ενέσιμη εφαρμογή.

 

Υπάρχουν tips για να διαρκέσει περισσότερο το botox;

Για να διαρκέσει περισσότερο το botox καλό είναι να μην γίνεται μασάζ μετά στην περιοχή και να μην έρχεται το δέρμα σε επαφή με υπερβολική θερμότητα.

 

Βotox με φυσικό αποτέλεσμα: Είναι θέμα ποσότητας ή σωστής εφαρμογής;

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

* Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. (Επόμενες επισκέψεις Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015). 

Ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1/ Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, τηλ: 210-7222070.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή