Patricia Arquette: «Η babysitter μου έπαιρνε περισσότερα χρήματα από εμένα»

Patricia Arquette: «Η babysitter μου έπαιρνε περισσότερα χρήματα από εμένα»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεκαετία του ’90 ήταν ιδανική για την Patricia Arquette. Η ηθοποιός βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας  της με ρόλους σε σημαντικές ταινίες όπως το ‘True Romance’, το ‘Bringing Out The Dead’ και το ‘Lost Highway’. Η επιβλητική της εμφάνιση που συνδυάζει την αθωότητα με την γλυκιά ζωντάνια των γυναικών του Νότου της Αμερικής, την έκανε δημοφιλή στο σινεφίλ κοινό που δύσκολα θα βγάλουν από το μυαλό τους τον τρόπο με τον οποίο υποδύθηκε τους ενδιαφέροντες και πάντα ‘cool’ γυναικείους χαρακτήρες. Η 46χρονη πλέον ηθοποιός επέστρεψε στην επικαιρότητα με τον ρόλο της στην νέα ταινία του Richard Linklater, Boyhood, για τον οποίο βραβεύτηκε στα πρόσφατα Golden Globe

Η Arquette μετά από μια επιτυχημένη πορεία  στη μεγάλη οθόνη, τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την τηλεόραση πρωταγωνιστώντας στη σειρά Medium από το 2005 μέχρι το 2011. Το Boyhood ήταν ένα project που ξεκίνησε το 2002 και ολοκληρώθηκε φέτος, μια ταινία για την οποία είναι πολύ περήφανη. Όπως δήλωσε στο WENN, μάλιστα, έκανε αρκετές ταινίες προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει σε ένα τόσο πρωτοποριακό project. «Η τηλεόραση σου επιτρέπει να βγάλεις τα προς το ζην, να ταΐσεις τα παιδιά σου και να τα στείλεις στο πανεπιστήμιο», είπε η σταρ αναφερόμενη στο Medium και εξήγησε ότι χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με δουλειές που την παθιάζουν: «έτσι έχεις την πολυτέλεια να επιλέγεις να κάνεις πράγματα που έχουν σημασία για σένα».

Η Arquette έπρεπε να περιμένει 12 χρόνια για να δει τα αποτελέσματα της δουλειάς της ενώ παρά το γεγονός ότι δεν είχε μεγάλες απολαβές ήθελε να ρισκάρει: «Είναι σημαντικό για μένα ως ηθοποιό να μπορώ να βγάζω χρήματα από τη δουλειά μου αλλά η αλήθεια είναι ότι πλήρωνα περισσότερα χρήματα στον άνθρωπο που έβγαζε τα σκυλιά μου βόλτα και στην babysitter από ό,τι πήρα για το Boyhood». Η αγάπη της για τα ανεξάρτητα και πρωτοποριακά φιλμ, όμως, ανταπέδωσε αφού είδε τις θυσίες της να πιάνουν τόπο στα Golden Globes. Όπως λέει η ίδια, βέβαια, δεν ήταν η μόνη που έκανε υποχωρήσεις για αυτή την ταινία. Ο Linklater που κατάφερε επίσης να κερδίσει το βραβείο σκηνοθεσίας στα Golden Globes ρίσκαρε πολλά περισσότερα: «Η νίκη μας ενθουσίασε. Είμαι πολύ χαρούμενη για τον Rick και για τους παραγωγούς που έδωσαν 4 εκατομμύρια δολάρια», είπε η Patricia και συμπλήρωσε πως «ρίσκαραν με μια ταινία χωρίς κάποιο σκοινί προστασίας, χωρίς συμβόλαια. Θα μπορούσαν να μην είχαν πάρει τίποτα».

Η επιμονή της και η αφοσίωση της Arquette, έδειξε όχι μόνο πόσο πολύ αγαπάει την υποκριτική και τον κινηματογράφο αλλά και πόσο πολύ εμπιστεύτηκε το όραμα του Linklater. Μάλιστα, όπως, έχει αναφέρει σε παλιότερες συνεντεύξεις της όταν συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία δεν υπήρχε καν σενάριο, μόνο η ιδέα. Όταν ο σκηνοθέτης την πήρε τηλέφωνο της είπε «Τι θα κάνεις τα επόμενα 12 χρόνια; Σκέφτομαι να γυρίσω μια ταινία επί μια εβδομάδα για κάθε χρόνο και να παρουσιάζω τη ζωή ενός αγοριού από την πρώτη δημοτικού μέχρι την αποφοίτησή του στο λύκειο». Η Patricia απλά απάντησε «Θεέ μου, εννοείται ναι. Θα είναι πολύ ριζοσπαστικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή