Δυσχρωμίες: Τι είναι και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Δυσχρωμίες: Τι είναι και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγοι μήνες πριν το καλοκαίρι και ενώ κάποιες μας απασχολεί το θέμα της κυτταρίτιδας και του αδυνατίσματος, κάποιες άλλες μας απασχολεί το θέμα των δυσχρωμιών και των υπερμελαγχρώσεων στο πρόσωπο και η αλήθεια είναι ότι τώρα είναι η καλύτερη χρονική περίοδος για την αποκατάσταση τους ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση τους. Για να καταλάβουμε, όμως, πώς μπορούμε να επιτύχουμε αποκατάσταση των δυσχρωμιών θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε για ποιο λόγο σχηματίζονται και με πιο τρόπο μεταβάλλονται.

Οι υπερμελαγχρώσεις χαρακτηρίζονται από εντοπισμένη αύξηση του χρώματος του δέρματος, είτε λόγω αύξησης του αριθμού των μελανοκυττάρων είτε λόγω υπερπαραγωγής μελανίνης από κανονικά σε αριθμό μελανοκύτταρα και ταξινομούνται αναλόγως το βάθος της βλάβης σε επιδερμικές, δερματικές και μικτές. Σε όλες τις περιπτώσεις τα βασικά αίτια της υπερμελάγχρωσης είναι η ηλιακή ακτιβοβολία, οι ορμόνες, τα τραύματα επιδερμίδας καθώς και φαρμακευτικά αίτια. Η υπερβολικά έκθεση στον ήλιο είναι ο πιο συνηθισμένος παράγοντας που προκαλεί δυσχρωμίες και μάλιστα σε περιοχές που είναι πιο εκτεθειμένες όπως το πρόσωπο, τα χέρια και το ντεκολτέ. Η κληρονομική προδιάθεση φαίνεται να παίζει εξαιρετικά μεγάλο ρόλο στις δυσχρωμίες, ωστόσο οι ορμόνες και συγκεκριμένα τα αντισυλληπτικά χάπια που περιέχουν υψηλές ποσότητες οιστρογόνων, καθώς και η εγκυμοσύνη που προκαλεί ορμονικές αλλαγές, διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης. Επίσης, η βίαιη απολέπιση, το σπάσιμο των σπυριών ή ακόμα και το αποτριχωτικό κερί προκαλούν τραύματα της επιδερμίδας τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν το πρόβλημα. Τέλος, υπάρχει ένας αριθμός φαρμάκων που προκαλούν εντοπισμένη υπερμελάγχρωση όπως είναι η χλωροπρομαζίνη, η αμιοδαρόνη και η πρόσληψη προϊόντων αργύρου.

Μελετώντας λοιπόν τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των δυσχρωμιών, πρέπει πρώτα να γίνεται σωστός έλεγχος τους και αποκωδικοποίηση των πληροφοριών που μας δίνουν για το δέρμα ώστε να επιλέξουμε την ορθότερη μέθοδο και θεραπευτική αγωγή. Για παράδειγμα δεν μπορούμε σε μία δυσχρωμία που οφείλεται σε παλαιότερο τραυματισμό της επιδερμίδας να επιλέξουμε μία μέθοδο επίσης τραυματισμού όπως θεραπεία με λέιζερ.

Η πιο ασφαλής και με εξαιρετικά αποτελέσματα στις δυσχρωμίες ακούει στο όνομα M.E.L.A και είναι μια αγωγή από τις πολλές που μας παρέχει η Ισπανική pHformula, η πρώτη pharma-cosmeceutical εταιρία που βασίζεται στην αναγεννητική ιατρική για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών αναδόμησης του δέρματος. Η έρευνα και η ανάπτυξη στα εργαστήρια της Βαρκελώνης οδήγησε στην εξέλιξη των peelings σε πιο αποτελεσματικά συστήματα χωρίς παρενέργειες και με μηδενικό χρόνο αποκατάστασης. Η μοναδική φόρμουλα  της θεραπείας M.E.L.A αποτελεί μια δυναμική αγωγή που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τη συσσώρευση της μελανίνης, ενώ συγχρόνως αναστέλλει αποτελεσματικά την ενζυμική δυσλειτουργία της τυροσινάσης, η οποία ερεθίζει το μελανοκύτταρο να παράγει περισσότερη μελανίνη. Στοχευμένα δραστικά οξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και αντιφλεγμονώδη συστατικά μεταφέρονται με ασφάλεια σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος δίχως να έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα και δίχως να τραυματίζουν τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος. Η τεχνολογική καινοτομία μεταφοράς τους μέσω του πατενταρισμένου συστήματος PHDVC καθώς και η ενεργοποίηση της αναδόμηση της επιδερμίδας μας προσφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα χωρίς καθόλου αρνητικές παρενέργειες όπως αποφλοίωση της επιδερμίδας.

Πριν από οποιοδήποτε σχήμα θεραπειών ακολουθηθεί, το άτομο πρέπει πρώτα να προετοιμάσει το δέρμα του με ειδικό προϊόν active ώστε να ενισχυθεί το αποτέλεσμα. Από την πρώτη κιόλας θεραπεία η βελτίωση των δυσχρωμιών είναι ευδιάκριτη, ενώ για την πλήρη αποκατάσταση θα χρειαστούν περίπου 6 αγωγές. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται ανά 20-30 ημέρες, και οι τιμές κυμαίνονται από €90 έως €135 αναλόγως του επιπέδου της αγωγής καθώς και την ενδεχόμενη συμπληρωματική τεχνολογική υποστήριξη της θεραπείας.

Από τις Ειρήνη Θαλασσινού και Γεωργία Κικεντζή ιδιοκτήτριες του ASSAI Beauty Experience & Spa, Κηφισίας & Δελφών 5, 21 1705 8261, www.assai.gr

Το ASSAI Beauty Experience & Spa συνδυάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις της κοσμετολογίας, της ιατρικής αισθητικής και σε συνεργασία με κορυφαίους οίκους καλλυντικών, καθώς και μέσα από ένα πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό, σας προσφέρει μια σειρά από θεραπείες και περιποιήσεις προσώπου και σώματος που καλύπτουν την κάθε σας ανάγκη. Απολαύστε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για κάθε στιγμή και διάθεση της ημέρας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή