Διδακτορικό στη μαγειρική
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ
ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΕΦ ΟΠΩΣ Ο ΦΕΡΑΝ
ΑΝΤΡΙΑ
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011
Πώς μπορείτε να φτιάξετε μια ομελέτα ελαφριά και τρυφερή στο
εξωτερικό, πλούσια και κρεμώδη στο εσωτερικό; Ή τηγανητές πατάτες
μαλακές από μέσα και τραγανές απ’ έξω; Ή μύδια σερβιρισμένα σε ένα
ζελέ από τον δικό τους, γλυκό και ταυτόχρονα υφάλμυρο χυμό; Ή κρέμα
φιστικιού με απίστευτα μεταξένια υφή; Αν έχουν αρχίσει να
διεγείρονται οι σιελογόνοι αδένες σας, ο κόσμος της υψηλής
γαστρονομίας σάς περιμένει να τον ανακαλύψετε. Πλοηγός σας μπορεί
να γίνει η καινούργια έκδοση των Taschen με τίτλο «Modernist
Cuisine: The art and science of cooking» («Κουζίνα για
Μοντερνιστές: Η τέχνη και η επιστήμη της μαγειρικής»): έξι τόμοι
και 2.440 σελίδες γεμάτοι συνταγές και πολυτελείς φωτογραφίες που
παρουσιάζουν την εκτέλεσή τους βήμα – βήμα. Οι συγγραφείς του
βιβλίου δανείστηκαν τεχνικές από κορυφαίους σεφ όπως ο Φεράν Αντριά
και δοκίμασαν πολλές ακόμη στην κουζίνα – εργαστήριό τους. Το
αποτέλεσμα είναι ένα γιγαντιαίο έργο που απευθύνεται σε
επαγγελματίες του χώρου, αλλά και σε ερασιτέχνες που λατρεύουν τη
μαγειρική και ονειρεύονται να κατακτήσουν τα μεγαλύτερα μυστικά
της. – Γωγώ Καρκάνη