Η Keira Knightley τα βάζει με τους παπαράτσι

Η Keira Knightley τα βάζει με τους παπαράτσι

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Keira Knightley μπορεί να μην κέρδισε το Όσκαρ για τον ρόλο της στο ‘The Imitation Game’, όμως κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φωτογράφων με την εντυπωσιακή της εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Η εγκυμονούσα ηθοποιός που επέλεξε ένα ρομαντικό φόρεμα του οίκου Valentino για την εμφάνισή της στην 87η απονομή των βραβείων της Ακαδημίας, δεν είναι άλλωστε ‘πρωτάρα’ στις απαιτήσεις των φωτογράφων. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα στη συνέντευξή της στο ‘TimesTalks’ των New York Times, η σχέση της με τους παπαράτσι δεν ήταν καθόλου καλή στο παρελθόν αφού η παρενόχληση που δεχόταν ήταν καθημερινή.

Η ηθοποιός, όπως πολλές διάσημες συνάδελφοί της, έχει μια λαμπρή καριέρα που συνοδεύεται όμως με πολλά αρνητικά δημοσιεύματα για την προσωπική της ζωή. Πριν παντρευτεί τον μουσικό James Righton και μείνει έγκυος στο πρώτο της παιδί, οι παπαράτσι την περίμεναν καθημερινά έξω από το σπίτι της για να την απαθανατίσουν σε προσωπικές της στιγμές. Η Knightley έπρεπε να διαψεύσει τις φήμες ότι έπασχε από ανορεξία, να προβεί σε μηνύσεις αλλά και σε δηλώσεις ότι σκοπεύει να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά της. Η περσινή ταινία της ‘Begin Again’ σηματοδότησε την επιστροφή της σε μια ‘δεύτερη φάση της καριέρας’ της όπως την αποκάλεσε η ίδια , με ενδιαφέροντες ρόλους αλλά και διαφορετική διαχείριση του δημόσιου προφίλ της. Άλλωστε, η ηθοποιός θέλησε να αποδείξει ότι δεν υπήρξε απλά τυχερή στα επαγγελματικά της, αλλά έγινε επιτυχημένη επειδή το άξιζε πραγματικά.

Στις αρχές της καριέρας της, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά όπως είπε στο ‘TimesTalks’: «Το να έχεις 20 -30 άντρες που δεν ξέρεις, μπροστά από το σπίτι σου 24 ώρες το 24ωρο, να σε αποκαλούν ‘πόρνη’ κάθε φορά που βγαίνεις έξω και να προσπαθούν να απαθανατίσουν την αντίδρασή σου είναι μια δύσκολη κατάσταση για να αντιμετωπίσει κανείς όταν είναι 18 ή 19». Ήταν μια εποχή που τα περιοδικά είχαν γεμίσει με φωτογραφίες «γυναικών που έκλαιγαν ή είχαν κάποιο ατύχημα με τα ρούχα τους», λέει η Keira που όπως αποκάλυψε «περπατούσες στο δρόμο και υπήρχαν άντρες που προσπαθούσαν να βγάλουν φωτογραφίες κάτω από τη φούστα σου, σε έβριζαν και σε έφτυναν για να δουν την αντίδραση του αγοριού που σε συνόδευε γιατί αυτό θα ανέβαζε την τιμή της φωτογραφίας».

Όπως λέει η ηθοποιός «ήταν ένα είδος μισογυνισμού. Ήταν δύσκολο για μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει σε ένα αριστερό σπίτι, που έχει μάθει για την έννοια της ισότητας και του φεμινισμού, ξαφνικά να βλέπει αυτή τη συμπεριφορά ως κάτι το κατεστημένο και να συνειδητοποιεί ότι η κουλτούρα μας είναι τόσο σκληρή».  Η Keira έχει πια διαφορετική αντιμετώπιση αφού πλέον, όπως λέει, οι φωτογράφοι την βλέπουν διαφορετικά: «Υπάρχει ένα σημείο που παντρεύεσαι και μένεις έγκυος και οι άλλοι απλά λένε ‘δεν βγαίνει πια έξω και δεν μεθάει’».  Η ηθοποιός μπορεί να έχει μάθει να διαχειρίζεται πλέον τη δημοσιότητα, αλλά δεν θα μπορούσε να μην αντιτεθεί στην υποκρισία της συντηρητικής και σκληρής κουλτούρας του Hollywood. Άλλωστε, μπορεί πλέον να είναι έγκυος και παντρεμένη αλλά όπως είχε πρόσφατα δηλώσει στην εκπομπή της Ellen Degeneres «ενόψει των Όσκαρ, ρώτησα τον γιατρό μου ποτέ μπορώ να πιώ ξανά αλκοόλ!».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή