Δίαιτα: 3 θεωρίες καταρρίπτονται

Δίαιτα: 3 θεωρίες καταρρίπτονται

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια μιας σωστής δίαιτας πρέπει να χάνουμε κιλά σταδιακά, να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες και να πίνουμε αρκετό νερό. Πόσες φορές έχετε δοκιμάσει να ακολουθήσετε τους 3 χρυσούς κανόνες κάθε δίαιτας αλλά δεν έχετε καταφέρει να φτάσετε τον στόχο σας; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα με επικεφαλής την γιατρό Krista Casazza, μπορεί να μην φταίτε εσείς αλλά η συγκεκριμένη ‘τεχνική’ που ακολουθείτε για να χάσετε κιλά. Δείτε γιατί οι 3 θεωρίες που ξέραμε για τις δίαιτες καταρρίπτονται:

1. Πρέπει να χάνετε τα κιλά σταδιακά: Η γρήγορη απώλεια κιλών μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο ‘γιο-γιο’ και να κάνει αρκετά δύσκολη τη διατήρηση των κιλών, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνουμε μισό κιλό την εβδομάδα. Αν ακολουθούμε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι κακό να χάνουμε 2 κιλά την πρώτη εβδομάδα και μισό κιλό την επόμενη. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες οι δίαιτες που δεν κρατούν πολύ καιρό μας δίνουν περισσότερα κίνητρα και είναι περισσότερο πετυχημένες.

2. Πρέπει να πίνουμε πολύ νερό: Το νερό μπορεί να μας κάνει να τρώμε λιγότερο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι μύθος. Το μυστικό δεν είναι να πίνουμε δύο λίτρα νερό την ημέρα αλλά να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και νερό για να χορταίνουμε.

3. Λιγότερες θερμίδες για απώλεια κιλών: Είναι γεγονός ότι για να χάσουμε βάρος πρέπει να μειώσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε, όμως αυτό μπορεί να ‘κοιμήσει’ τον μεταβολισμό μας. Μην παραλείπετε γεύματα, καταναλώστε τουλάχιστον 1,200 θερμίδες την ημέρα και επιλέξτε υγιεινές τροφές για να χάσετε εύκολα και αποτελεσματικά τα κιλά που θέλετε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή