Η κοφτερή ομορφιά της Charlize Theron

Η κοφτερή ομορφιά της Charlize Theron

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Charlize Theron πάντα έκανε θυσίες για την τέχνη. Η πανέμορφη σταρ δεν δίστασε να τσαλακώσει την εικόνα της για να εμφανιστεί με παραπανίσια κιλά και εφέ που έκρυβαν τη φυσική της ομορφιά στην ταινία ‘Monster’ που της χάρισε ένα Όσκαρ ενώ φέτος ξύρισε τα μαλλιά της για να υποδυθεί την Imperator Furiosa στην νέα ταινία ‘Mad Max’ με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy. Η 40χρονη ηθοποιός κάνει μια ανασκόπηση στην καριέρα της, μιλάει για τα παιδικά της χρόνια αλλά και την προσωπική ζωή της στη συνέντευξη που έδωσε στο αμερικάνικο περιοδικό ‘W’ με αφορμή τη νέα της ταινία.

Τα γυρίσματα της νέας της ταινίας Mad Max: Fury Road έγιναν στην πατρίδα της. «Όλοι ξέρουν αυτό το συναίσθημα κάθε φορά που επιστρέφεις εκεί που μεγάλωσες. Αισθανόμουν ζαλισμένη  (σαν παιδί) ενώ την ίδια στιγμή ήθελα να κάνω εμετό» είπε αστειευόμενη. Όσον αφορά στην δουλειά της, όμως, είναι πολύ σοβαρή: «Στην αρχή ο χαρακτήρας μου είναι σαν φάντασμα. Σκέφτηκα ότι αν ξύριζα τα μαλλιά μου θα ήταν πιο δυνατός χαρακτήρας. Είπα στον George Miller την ιδέα μου και έμεινε σιωπηλός, κάτι που θεώρησα σαν καλό σημάδι. Οπότε τα έκοψα όλα!». Όπως λέει δεν μετάνιωσε με αυτή την απόφαση: «Είναι διασκεδαστικό να κάνεις μπάνιο με καραφλό κεφάλι. Δεν έχεις κάνει πραγματικά μπάνιο μέχρι τη στιγμή που λούζεσαι όταν δεν έχεις μαλλιά!».

Η Theron έφυγε από τη Νότια Αφρική σε εφηβική ηλικία. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να επιδιώξει μια καριέρα στον χορό. «Δούλευα σκληρά. Τεχνικά, δεν ήμουν καλή χορεύτρια. Ήμουν μια καλή ηθοποιός που μπορούσε να χορέψει», μια ικανότητά της που επέδειξε στην τελετή απονομής των Όσκαρ τo 2013 όταν χόρεψε με τον Channing Tatum: «Έχει δύναμη και ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν να με σηκώσει αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε. Ευτυχώς, έχει μεγάλους ώμους. Δεν σκόπευα να χορέψω στα Όσκαρ, αλλά ήθελα να με δει ο Seth MacFarlane που παρουσίαζε την τελετή για να με βάλει στην ταινία του ‘A Million Ways To Die In The West’. Δεν είμαι στη λίστα όσων ψάχνουν ηθοποιούς για κωμωδίες. Όλες μου οι ταινίες είναι πολύ έντονες. Έκανα όμως αυτή την κωμωδία γιατί οι φίλοι μου έβρισκαν πολύ καταθλιπτικές τις ταινίες μου».

Όταν ήταν μικρή, η ηθοποιός είχε ερωτευθεί τον Tom Hanks: «Τον αγαπούσα χωρίς να ξέρω το όνομά του. Ήταν αυτός ο άντρας με το σκυλί στο ‘Turner & Hooch’. Στη Νότια Αφρική τότε είχαμε μια διαφορετική κουλτούρα, αλλά εγώ ήμουν ανήσυχη. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα ένα χάρτη και συνειδητοποίησα ότι πέρα από την Νότια Αφρική υπήρχε ολόκληρος κόσμος. Τα πάντα –όχι μόνο οι ταινίες- συνέβαιναν αλλού. Οπότε σε μικρή ηλικία ήθελα να δω τον κόσμο». Όπως εξήγησε η σταρ στην Νότια Αφρική «δεν είχαμε (κουλτούρα βασισμένη στους) celebrities. Δεν ήξερα ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τα ονόματα των ηθοποιών».

Η Charlize που έχει υιοθετήσει ένα γιο, τον 3χρονο σήμερα Jackson, και έχει σχέση με τον δημοφιλή ηθοποιό και σκηνοθέτη Sean Penn με τον οποίο θα συνεργαστεί στην ταινία «The Last Face» αποκάλυψε πως καταφέρνει να συνδυάζει την προσωπική της ζωή με την επαγγελματική: «Ποτέ δεν φέρνω τους χαρακτήρες που υποδύομαι στο σπίτι. Ακόμα κι όταν είχα μόνο τα σκυλιά μου στο σπίτι σκεφτόμουν ότι δεν χρειάζονται μια Aileen (η ηρωίδα του Monster). Από τότε που έγινα μητέρα με γοητεύουν περισσότερο οι σκοτεινοί χαρακτήρες. Κοιτάζω τον Jackson και θέλω να πολεμήσω για να σταματήσω το AIDS και να πω ιστορίες που ρίχνουν φως στις αδικίες. Πιστεύω ότι αξίζει έναν καλύτερο κόσμο». Όσο για την συμβουλή που θα έδινε στον 20χρονο εαυτό της, η ηθοποιός, λέει ότι όσο μεγαλώνει συνειδητοποιεί ότι κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της, αλλά θα συμβούλευε τους νέους να χαλαρώσουν: «Ήμουν πάντα στο τρέξιμο. Νόμιζα ότι θα τέλειωνε ο χρόνος. Τώρα που είμαι μεγαλύτερη, ξέρω ότι δεν χάνω τίποτα. Επιστρέφω στο σπίτι και αισθάνομαι όμορφα. Όταν έγινα 30, συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεται να ευχαριστήσω τους πάντες. Μπορώ να ευχαριστηθώ τη ζωή και αυτό δεν είναι καθόλου κακό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή