ΣΤΙΛ

Δεν λουστήκατε; Ε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος!

den-loystikate-e-den-chathike-ki-o-kosmos-2080784

Επιτέλους κάποτε πρέπει να ξεπεραστεί αυτό το κόμπλεξ που μας «δέρνει» με τα «άλουστα μαλλιά». Μπαίνουμε στο γραφείο το πρωί, ενώ το προηγούμενο βράδυ (και το παραπροηγούμενο και το πιο πίσω από αυτό έχουμε κάνει τα πάντα: δουλειά, υποχρεώσεις, τρεις ντάνες σίδερο, μαγείρεμα, συμπαράσταση σε φίλη που χώρισε, κ.ο.κ) και ρωτάμε με πανικόβλητο ύφος ανθρώπου που του έπεσε το παντελόνι στη μέση του δρόμου: «Φαίνομαι, άλουστη;».Ναι, φαίνεστε άλουστη. Και ξέρετε κάτι; Δεν έγινε και τίποτα. Και ξέρετε και κάτι ακόμη; Υπάρχουν και 5 σοβαροί λόγοι που καθόλου δεν πρέπει να ντρέπεστε γι’ αυτό.

1. Λόγος συμπαντικός. Τα καλύτερα (σας) συμβαίνουν, όταν είστε άλουστη. (Και αμακιγιάριστη και σε κακό – κατά την άποψη σας πάντα – χάλι). Προκαλέστε το σύμπαν, λοιπόν. Εντάξει, ας μην το παρακάνουμε βέβαια, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

2. Λόγος… κομμωτικός. Τα μαλλιά «στρώνουν» καλύτερα τη 2η – 3η μέρα μετά το λούσιμο. Επίσης, τα «λέπια» της τρίχας αρχίζουν να «ηρεμούν», εκεί κατά την 4η μέρα από την τελευταία φορά που λουστήκατε, οπότε κάντε μια χάρη στο κεφάλι σας και για μια φορά σταματήστε να έχετε τύψεις που δεν το γδάρατε με όσα χέρια σας περίσσευαν.

3. Λόγος ψυχολογικός. Όταν είστε άλουστη, τονώνετε την αυτοπεποίθηση σας. Ακριβώς, επειδή αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας και τα μαλλιά σας ειδικά έχουν… μειονέκτημα, τονίζετε άλλα στοιχεία της εμφάνισης και του χαρακτήρα σας και επίσης χαμογελάτε συχνότερα, γεγονός που σας κάνει πιο προσιτή και πιο γοητευτική.

4. Λόγος πρακτικός. Κερδίζετε χρόνο. Μία ώρα ύπνου περισσότερη, δυο ώρες με φίλους, χωρίς τρεχάλα και άγχος, ένα… ήσυχο απόγευμα. Κοινώς, κερδίζετε μια ώρα από το «γρούτσου – γρούτσου» στο μπάνιο, μία ώρα στέγνωμα, μισή ώρα styling κι άλλη μισή ώρα να κυνηγάτε να στρώσετε τριχάκια και φύτρες από τον στατικό ηλεκτρισμό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ