Νέοι γονείς: Πώς θα κάνετε τον γάμο σας πιο ευτυχισμένο

Νέοι γονείς: Πώς θα κάνετε τον γάμο σας πιο ευτυχισμένο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες μέσα σε ένα γάμο, προκαλώντας προβλήματα στη σχέση των νέων γονιών. Η μητρότητα μπορεί να είναι ένα Θείο δώρο, όμως για να εξασφαλίσετε ότι το μωράκι σας θα μεγαλώσει σε μια υγιή και ευτυχισμένη οικογένεια, καλό είναι να φροντίσετε ταυτόχρονα και τη σχέση σας με τον σύντροφό σας και να την προσαρμόσετε στα νέα δεδομένα.

1.Εσείς είστε οι γονείς: Ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να σας θυμίσει ξαφνικά τις μέρες που κανονίζατε τον γάμο σας: Όλοι θα έχουν άποψη για το τι πρέπει να κάνετε και όλοι θα θέλουν να σας βοηθήσουν. Φροντίστε ώστε να διατηρήσετε τις ισορροπίες και να μην ξεχνάτε ότι εσείς και ο σύντροφός είστε αυτοί που παίρνετε τις αποφάσεις για το μωρό σας.

2.Διατηρήστε την καλή σας διάθεση: Μην ξεχνάτε να δίνετε κουράγιο και συμπαράσταση στον σύντροφό σας. Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι δεν ξεχνά ποτέ να περνάει καλά και να βρίσκεται κοντά ο ένας στον άλλο.

3.Σεβασμός: Και οι δύο γονείς κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μην γκρινιάζετε για τα λάθη ή τις παραλείψεις.

4.Δεν έχετε το ‘πάνω χέρι’: Μπορεί οι μαμάδες να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες τα πρώτα χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε στον σύντροφό σας σαν να έχετε εσείς το ‘πάνω χέρι’.  Η άποψη του συζύγου σας έχει την ίδια βαρύτητα με την δική σας και η συνεργασία είναι η λέξη κλειδί, ειδικά τις πρώτες μέρες που επιστρέφετε σπίτι μαζί με το μωρό σας.

5.Μην κάνετε συγκρίσεις: Δεν έχει σημασία ποιος κουράστηκε πιο πολύ ή ποιος έχει περισσότερες ευθύνες. Ζητήστε βοήθεια όταν το χρειάζεστε αλλά πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη.

6.Μοιραστείτε τους φόβους σας: Όλοι οι νέοι γονείς φοβούνται, για αυτό καλό είναι να συζητήσετε με τον σύντροφό σας για το πώς θα αντιμετωπίσετε αυτή την συναρπαστική αλλαγή στη ζωή σας και να βρείτε μια κοινή στρατηγική για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή