Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Γιατί το ‘Νταϊάνα’ δεν είναι το πρώτο όνομα της κόρης τους;

Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Γιατί το ‘Νταϊάνα’ δεν είναι το πρώτο όνομα της κόρης τους;

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μέρες μετά την γέννηση της μικρής πριγκίπισσας, οι ευτυχισμένοι γονείς της, η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ανακοίνωσαν στην βασίλισσα Ελισάβετ και στον κόσμο το όνομα της κόρης τους, Σάρλοτ Ελισάβετ Νταϊάνα. Τιμώντας τον πρίγκιπα Κάρολο, την βασίλισσα, την γιαγιά της Κέιτ, αλλά και την αδικοχαμένη μητέρα του Ουίλιαμ, το όνομα πήρε την έγκριση του παλατιού αλλά και των δύο οικογενειών. Οι βρετανοί δημοσιογράφοι και κύκλοι κοντά στην βασιλική οικογένεια περίμεναν ότι το ζευγάρι θα τιμούσε την βασίλισσα αλλά υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες για το αν ο Ουίλιαμ θα επέλεγε τελικά να τιμήσει την μητέρα του, δεδομένου ότι υπάρχουν φωνές στο παλάτι που θα ήθελαν να ξεχαστεί η κληρονομιά που άφησε πίσω της η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σύμφωνα με την Ίνγκριντ Σούαρντ, δημοσιογράφο στο περιοδικό ‘Majesty’, το όνομα Νταϊάνα είχε την απόλυτη υποστήριξη της βασίλισσας: «Μας θυμίζει το πόσα πολλά σημαίνει η Νταϊάνα στον Ουίλιαμ και πόσο υπολογίζει ακόμα την μνήμη της μητέρας του. Η βασίλισσα ίσως αισθάνεται ότι η Νταϊάνα δεν έχει αναγνωριστεί όσο έπρεπε και αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος για να το κάνει».  Ταυτόχρονα, ο δούκας του Κέιμπριτζ θέλει να συμπεριλαμβάνει την μητέρα του σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής του, για αυτό και η Κέιτ –που στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να είχε γνωρίσει την αδικοχαμένη πριγκίπισσα- φόρεσε το διαμαντένιο δαχτυλίδι της Νταϊάνα όταν βγήκε από το μαιευτήριο, ενώ προτιμά να φοράει και ρούχα των αγαπημένων σχεδιαστών της πριγκίπισσας.   

Όπως δήλωσε η στενή φίλη της Νταϊάνα, Σιμόν Σίμονς «η Νταϊάνα θα ήταν ενθουσιασμένη. Είναι ένας τρόπος για να τιμήσει ο Ουίλιαμ την μνήμη της μητέρας του και ένας τρόπος για να εξασφαλίσει ότι η κληρονομιά της θα συνεχιστεί. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Όταν ζούσε η Νταϊάνα, ο Ουίλιαμ της είχε υποσχεθεί ότι όταν θα γίνει βασιλιάς θα αποκαθιστούσε το όνομά της και τον τίτλο της». Γιατί, όμως, το ζευγάρι δεν επέλεξε ως πρώτο όνομα το Νταϊάνα; Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Vanity Fair, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό θα προκαλούσε προβλήματα στο παλάτι.

Όπως δήλωσε ο συγγραφέας του παλατιού και φίλος της Νταϊάνα, Richard Kay, ήταν σωστό που το όνομά της είναι τρίτο στη σειρά: «Εάν ήταν το πρώτο όνομα, θα ήταν άσχημο για το παιδί. Θα την συνέκριναν συνέχεια με την Νταϊάνα και ο Ουίλιαμ δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο. Μόνο έτσι μπορεί να τιμήσει την μητέρα του».  Εντούτοις, ο Kay πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα ‘φωνές’ στο παλάτι που θα ήθελαν να διαγράψουν την μνήμη της Νταϊάνα: «Σίγουρα όχι η βασίλισσα, αλλά υπάρχουν άνθρωποι στο παλάτι για τους οποίους το όνομα ‘Νταϊάνα’ φέρνει σύννεφα. Αν το σκεφτείτε, δεν υπάρχει καν ένα άγαλμά της σε αυτή την χώρα και πριν την συναυλία προς τιμήν της το 2007, δεν είχαν γίνει πολλά για να γιορτάσουμε την ζωή της. Ξέρω ότι αυτό ενοχλούσε πολύ τον Ουίλιαμ».

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα τιμήσει την γιαγιά της μέσα από το όνομά της ενώ ήδη έχει γράψει ιστορία με την γέννησή της. Πρόκειται για την πρώτη πριγκίπισσα του Κέιμπριτζ μετά από 182 χρόνια, είναι τέταρτη στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου ενώ είναι και η πρώτη Σάρλοτ του παλατιού μετά την βασίλισσα Σάρλοτ που είχε παντρευτεί τον βασιλιά Γεώργιο Γ’, τον 19ο αιώνα. Οι γονείς της -αλλά και οι παππούδες της- εύχονταν το δεύτερο μωρό να είναι κορίτσι ενώ σκοπεύουν να ζήσουν με τα δύο τους παιδιά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο Kensington Palace, στο σπίτι όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα μεγάλωσε τους δύο γιους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή