Πλέξτε κι εσείς ένα βραχιολάκι

Πλέξτε κι εσείς ένα βραχιολάκι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ευαισθησία που χαρακτηρίζει ένα  αληθινό καλλιτέχνη, η Άνθια Ναυρίδη παράλληλα με την  δουλειά της σαν παιδοψυχολόγος εισβάλει στο χώρο της δημιουργικής τέχνης και προτείνει σε μικρούς και μεγάλους να «πλέξουν» , χρησιμοποιώντας την φαντασία τους τα  δικά τους μοναδικά βραχιόλια.

Πλέξτε κι εσείς ένα βραχιολάκι-1

Γοητευμένη από μικρή με τις εικαστικές τέχνες- η μητέρα της είναι η γνωστή ζωγράφος Λίλα Παπούλα- Ναυρίδη, και κυρίως με την χειροτεχνία , είχε μια πολύ πρωτότυπη ιδέα για το πώς μπορεί κάτι ελληνικό να είναι  φθηνό, χωρίς να είναι ευτελές, να έχει έμπνευση πίσω του και να μην παράγεται στην άλλη άκρη της γης. Παίρνοντας έμπνευση από την καθημερινότητα δημιούργησε με πολύ αγάπη και μεράκι κάθε σακουλάκι Posh Flexi. Μέσα υπάρχουν πολύχρωμα κομματάκια από ύφασμα σε ροδέλες- λαστιχάκια, που πλέκονται μεταξύ τους και οδηγίες για το πώς μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του βραχιολάκι, ή δακτυλίδι που θα στολίσει το χέρι του.

Πλέξτε κι εσείς ένα βραχιολάκι-2

Αυτό που προτείνει η Άνθια Ναυρίδη είναι κάτι εύκολο στην κατασκευή, αλλά που ζητάει την προσωπική σφραγίδα και δημιουργικότητα του καθενός. Η ιδέα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από παιδιά και μεγάλους. Τα βραχιολάκια γίνανε γρήγορα διάσημα και σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την μανία με τα flexi plexi.

Πλέξτε κι εσείς ένα βραχιολάκι-3

«Στην αρχή πήγαμε βήμα-βήμα-λέει η ΄Ανθια Ναυριδη. Αναζητήσαμε τα υλικά και τους ανθρώπους που θα μας ταίριαζαν, κινούμενοι μέσα στο κέντρο της Αθήνας και σε κάποιες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Μοδίστρες, υφασματάδες, ξυλουργοί, έμποροι, μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Το πρώτο κομμάτι του στοιχήματος το πετύχαμε με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά και ο κόσμος το αγάπησε όσο το αγαπάμε και εμείς, κάτι για το οποίο είμαστε αισιόδοξοι, καθώς τα πρώτα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Ακόμα και τα παιδιά το να πλέκουν βραχιολάκια , κολιέ, κορδέλες για τα μαλλιά, ζώνες και ότι άλλο μπορεί  κανείς να φαντασθεί έγινε μια αγαπημένη ασχολία, το αγαπημένο τους παιχνίδι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή