Η αλήθεια πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας για τη γέννηση της Πριγκίπισσας Charlotte

Η αλήθεια πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας για τη γέννηση της Πριγκίπισσας Charlotte

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάστηκαν παρά μερικές ώρες από τη γέννησή της και η νεότερη πριγκίπισσα της Μ. Βρετανίας, με το εύηχο και «γαλλοπρεπές» όνομα Charlotte, έγινε πρωταγωνίστρια ενός «σκανδάλου».

Το χρονικό μιας εγκυμοσύνης – «φάντασμα»(;)

Το good to be true? Η Kate Middleton έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, μια «πριγκιπόπουλα», το πρωί του Σαββάτου της 2ας Μαΐου, και ήδη κάποιοι είχαν προλάβει να «φτιάξουν» το πρώτο «σενάριο συνωμοσίας» μέρες πριν βλέποντας «περίεργη» καθυστέρηση πίσω από τον τοκετό. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Δούκισσα του Cambridge έπρεπε να είχε γεννήσει μέχρι και τις 25 Απριλίου. Ωστόσο, η πτέρυγα του Lindo στο νοσοκομείο St Mary δεν υποδέχτηκε καμία… Δούκισσα εκείνη την ημέρα και το πλήθος των υποστηρικτών της βασιλικής οικογένειας – και των εκπροσώπων του Τύπου-  που είχε συγκεντρωθεί απ” έξω θα έπρεπε να παρατείνει την παραμονή στα πεζοδρόμια πέριξ… Τα Media βεβαίως δεν πήραν αψήφιστα αυτή την παράταση. «Γιατί καθυστερεί να γεννήσει η Kate;» αναρωτιούνται με πηχυαίους τίτλους και κάπου στα ψιλά γράμματα δηλώνουν την ανησυχία τους: «Μήπως μπαίνει σε κίνδυνο το μωρό μ’ αυτή την παράταση;»

Η αλήθεια; Όπως δηλώνει πηγή του Παλατιού ποτέ δεν δόθηκε επίσημη ημερομηνία γέννας και επομένως ποιος μπορεί να υποστηρίξει με σιγουριά ότι το βασιλικό τέκνο Νo2 άργησε να έρθει;

Κι αφού οι καρδιές μπήκαν στη θέση τους με την έλευση της πρώτης στη σειρά θηλυκής διαδόχου του βρετανικού θρόνου- που πήρε και το όνομα της βασίλισσας προ-γιαγιάς Ελισάβετ- , ένα δεύτερο σενάριο, ακόμα πιο «δυνατό»- αλλά παράλογο- άρχισε να απασχολεί τα διεθνή media: σαν πολύ γρήγορα δεν βγήκε η Kate από το μαιευτήριο; Μήπως τελικά είχε γεννήσει μερικές μέρες πριν; Μήπως δεν γέννησε η ίδια το μωρό;

Τον σπόρο των αμφιβολιών «φύτεψε» δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Komsomolskaya Pravda που φιλοξένησε απόψεις «ειδικών» και «μαμάδων» για το βασιλικό βρέφος που μας συστήθηκε- από την Kate και τον William- δέκα μόλις ώρες μετά τη γέννα της!

«Γεννήθηκε πριν από τρεις μέρες. Δεν μοιάζει με νεογέννητο μωρό», δήλωσε κάποια, ενώ κάποια άλλη συμπλήρωσε ότι «μια λεχώνα, ακόμα κι αν δέχτηκε βοήθεια από τους καλύτερους γιατρούς, δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της και να φύγει αμέσως από το μαιευτήριο». Κάποια άλλη φρόντισε να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά υποστηρίζοντας ότι η Kate παραείναι τέλεια για να έχει γεννήσει το μωρό η ίδια: «Πρέπει να γεννήθηκε με παρένθετη μητέρα, κι όλο αυτό το διάστημα να φορούσε ψεύτικη κοιλιά» (!) .

Ο ρόλος της Kate

Όσο ελκυστικές – κι εύπεπτες- κι αν είναι οι «θεωρίες συνωμοσίας», σ’ αυτή τη (βασιλική) περίπτωση είναι μάλλον εύκολο να ερμηνευθούν: το beauty team της Δούκισσας, σαν υπηρεσία σε επιφυλακή, έφτασε στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά τον τοκετό. Η άψογη εμφάνισή της (λογικά) ταλαιπωρημένης «βασιλικής» λεχώνας ήταν αποτέλεσμα μιας έμπιστης κομμώτριας, ενός διαλεγμένου με προσοχή φορέματος (από την αγαπημένη της σχεδιάστρια Jenny Packman) και μιας πούδρας λάμψης (η Kate χρησιμοποιεί τη brightening finishing powder της Bobbi Brown). Κι εδώ που τα λέμε μια μέλλουσα βασίλισσα δεν θα μπορούσε, ακόμα και αν είναι «τέρμα» κουρασμένη, να δείξει ατημέλητη και αδύναμη…

Από την άλλη, η νεογέννητη Πριγκίπισσα, με τη γαλήνια έκφραση και τα ροδαλά μαγουλάκια, μοιάζει λογικό να έμοιαζε με μωράκι ημερών: γεννήθηκε σχεδόν 4 κιλά (3 κιλά και 750 γραμμάρια, για την ακρίβεια).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή