5 μυστικά για να μειώσετε τη ζάχαρη

5 μυστικά για να μειώσετε τη ζάχαρη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τους ειδικούς όσο περισσότερη ζάχαρη τρώμε, τόσο περισσότερο την ‘λιγουρευόμαστε’. Η εξάρτηση αυτή που δημιουργεί η ζάχαρη κρατάει μερικές μέρες για αυτό αν αποφασίσετε να αποκλείσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να αποφύγετε τους γλυκούς πειρασμούς μέχρι να μην τους αναζητάτε πια. Πώς θα το κάνετε αυτό;

1.Κάντε σωστές επιλογές: Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να προτιμάμε ‘εποχιακά γλυκά’ και όχι σοκολάτα που μπορούμε να την βρούμε όλο το χρόνο. Αν επιλέξουμε ένα ανοιξιάτικο γλυκό, για παράδειγμα,  τότε θα σταματήσουμε να το λαχταράμε, αρκεί να προσέξουμε την ποσότητα.

2.Πιστέψτε στον εαυτό σας: Εάν πιστεύετε ότι θα δυσκολευτείτε να κόψετε τη ζάχαρη, τότε είναι πιθανό να βγουν οι φόβοι σας αληθινοί! Σκεφτείτε θετικά και πιστέψτε ότι θα μπορέσετε να ελέγξετε την όρεξή σας και τις λιγούρες.

3.Σωστή διατροφή: Εάν τρώτε ανά τρεις ώρες τότε δύσκολα θα έχετε επιθυμία για γλυκό γιατί δεν θα μένετε πολλές ώρες νηστική. Το κλειδί είναι να μην πεινάτε και να τρώτε υγιεινά σνακ που δεν θα σας επιτρέπουν να εκδηλώσετε επιθυμία για κάτι γλυκό.

4.Μάθετε το σώμα σας: Ξέρετε πότε έχετε πραγματικά ανάγκη για κάτι γλυκό; Πριν απλώσετε το χέρι στο σοκολατένιο γλυκό, αναρωτηθείτε μήπως διψάτε. Πολλές φορές μπερδεύουμε την δίψα για επιθυμία για ένα γλυκό σνακ. Φροντίστε να πίνετε νερό πριν ενδώσετε σε γλυκούς πειρασμούς.

5.Μην καταπιέζεστε: Ακόμα κι αν δεν μπορέσετε να αντισταθείτε, μην απογοητεύεστε και μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Μπορεί να κάνατε μια μικρή παρασπονδία, αλλά προσπαθήστε να συνεχίσετε τη δίαιτά σας κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή