Περισσότερη άσκηση σημαίνει και μεγαλύτερη απώλεια κιλών;

Περισσότερη άσκηση σημαίνει και μεγαλύτερη απώλεια κιλών;

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι περισσότερες γυναίκες επισκέπτονται ολοένα και πιο συχνά το γυμναστήριο για να προλάβουν να αποκτήσουν ένα πιο καλλίγραμμο κορμί. Μπορεί όμως η ‘διπλάσια’ γυμναστική να φέρει καλύτερα αποτελέσματα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν θέλουμε να χάσουμε περισσότερα κιλά καλό είναι να μην κάνουμε περισσότερες ασκήσεις αλλά να μειώσουμε την γυμναστική!

«Πλέον ξέρουμε πολλά περισσότερα για την γυμναστική» λέει η γυμνάστρια Debi Silber στη διαδικτυακή σελίδα YourTango εξηγώντας ότι «παλιότερα πιστεύαμε ότι η πολύωρη, εξαντλητική cardio γυμναστική ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κάψουμε το λίπος. Πλέον ξέρουμε ότι οι σύντομες ασκήσεις έντονου ρυθμού με διαλλείματα μπορούν να κάψουν περισσότερο λίπος». Σύμφωνα με τους ειδικούς το ‘interval training’ δηλαδή μια άσκηση που περιλαμβάνει ασκήσεις που εναλλάσσουν την ένταση από μέτρια σε δυνατή, καίει περισσότερες θερμίδες, κάνει καλό στην καρδιά και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Ενώ η σύντομες ασκήσεις απελευθερώνουν ενδορφίνες και μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα, οι πολύωρη γυμναστική μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Το σώμα μας αντιλαμβάνεται την έντονη και πολύωρη άσκηση σαν μια αγχωτική κατάσταση, ενώ όταν κάνουμε διαλλείματα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να μετατρέψει το φαγητό σε ενέργεια και να μην το αποθηκεύσει σαν λίπος στην κοιλιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή