Η σημασία της αγκαλιάς για τη σχέση σας και την υγεία σας

Η σημασία της αγκαλιάς για τη σχέση σας και την υγεία σας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο συχνά αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας; Σύμφωνα με μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα σχεδόν το ¼ των ζευγαριών της χώρας κοιμούνται χωριστά αποφεύγοντας έτσι τις αγκαλιές. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η αγκαλιά όχι μόνο μας φέρνει πιο κοντά στον σύντροφό μας αλλά μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη και για την υγεία μας.

1.΄Σωστές’ αναπνοές: Αν προσπαθήσετε να συγχρονίσετε τις αναπνοές σας με τον σύντροφό σας ενώ είστε αγκαλιά τότε όχι μόνο θα αισθανθείτε καλύτερα αλλά θα βοηθήσετε την καλή λειτουργία της καρδιάς σας!

2.Καλή ψυχολογία: Οι αγκαλιές μας βοηθούν να αισθανθούμε τους παλμούς του συντρόφου μας που κατά τη διάρκεια του ύπνου μας κάνουν να αισθανθούμε πιο χαλαρές αλλά και να νιώσουμε περισσότερη αγάπη για τον άλλο.

 3.Καλύτερος ύπνος: Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που έχουν μακροπρόθεσμες σχέσεις κοιμούνται καλύτερα από όσες κοιμούνται μόνες τους χωρίς αγκαλιά.

4.Καλή λειτουργία της καρδιάς: Οι αγκαλιές μειώνουν την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τους ειδικούς, για αυτό καλό είναι να κοιμόμαστε αγκαλιά με τον σύντροφό μας για περισσότερα οφέλη!

5.Λιγότερο άγχος: Οι αγκαλιές ανεβάζουν τα επίπεδα της οξυτοκίνης, της ορμόνης που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα,  βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το άγχος και καταπολεμά την κατάθλιψη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή