ΣΤΙΛ

Γιατί κάποιοι άντρες είναι ‘εθισμένοι’ στην απιστία;

giati-kapoioi-antres-einai-ethismenoi-stin-apistia-2083953

Γιατί κάποιοι άντρες είναι άπιστοι και κυρίως γιατί συνήθως δεν αρκούνται απλά σε μία μόνο απιστία; Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν πολλές λέξεις για να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους οι άντρες είναι τρόπον τινά ’εθισμένοι’ στην απιστία, μεταξύ των οποίων είναι η ανασφάλεια, η επιβεβαίωση, η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Τελικά, συμφωνούν ότι υπάρχουν 5 κοινοί λόγοι για τους οποίους οι άντρες δεν μπορούν να μείνουν πιστοί σε μια μονογαμική σχέση:

1.Αυτό έχουν μάθει: Ακούγεται ‘μοιρολατρικό’, όμως αρκετοί άντρες έχουν μάθει να είναι άπιστοι και πλέον δεν βρίσκουν λόγους γιατί να αλλάξουν αυτή την ‘κακιά’ συνήθεια. Η απιστία έχει γίνει η δεύτερη φύση τους, αυτοπροσδιορίζονται μέσα από αυτήν και πιστεύουν ότι βρίσκεται στο DNA τους. Η όποια προσπάθεια να παραμείνουν πιστοί τους φαίνεται δύσκολη και χωρίς τις απιστίες δεν ξέρουν ποιοι είναι.

2.Δεν έχουν ηθικούς φραγμούς: Δεν θεωρούν ότι πληγώνουν κάποιον, το βιώνουν σαν μια σαρκική απόλαυση που αφορά μόνο τους ίδιους και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό δίλημμα αναφορικά με την απιστία.

3. Έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση: Σε γενικές γραμμές, οι άπιστοι σύντροφοι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Η ικανότητά τους να έχουν παραπάνω από μία γυναίκες τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα και τους δίνει επιβεβαίωση.

4. Είναι εθισμένοι: Κάποιοι άνθρωποι είναι εθισμένοι στο σεξ και στην αγάπη, για αυτό ψάχνουν συνέχεια ερωτικούς παρτενέρ. Η ψυχανάλυση είναι ο μοναδικός τρόπος να λύσουν το πρόβλημά τους αλλά και να μπορέσουν να κάνουν μια υγιή, ερωτική σχέση.

5.Είναι αυτοκαταστροφικοί: Κάποιοι άνθρωποι απλά δεν αντέχουν την ευτυχία και κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν τις σχέσεις τους. Η απιστία είναι, στην περίπτωσή τους, ο πιο ‘γλυκόπικρος΄’ τρόπος για να καταστρέψουν μια ρομαντική σχέση.