Ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στην οικογένεια

Ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στην οικογένεια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολυάσχολη καθημερινότητα με πολλές υποχρεώσεις στο γραφείο αλλά και στο σπίτι είναι δύσκολη. Σύμφωνα με έρευνες, όμως, οι άνθρωποι που έχουν επιτυχημένες και ευτυχισμένες σχέσεις καταφέρνουν να είναι επιτυχημένοι και στα επαγγελματικά τους, να είναι πιο υγιείς και πιο ισορροπημένοι. Πώς τα καταφέρνουν;

1.Προτεραιότητες: Κάποιες φορές η ίδια η καθημερινότητα μας αναγκάζει να ρίξουμε περισσότερο βάρος είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, όμως δεν χρειάζεται να θυσιάζετε ένα ενδιαφέρον σας για κάποιο άλλο. Βάλτε προτεραιότητες χωρίς θυσίες αλλά προσαρμόζοντας τις υποχρεώσεις σας μέσα στην καθημερινότητα.  Η σωστή επικοινωνία θα είναι σύμμαχός σας σε αυτή την προσπάθεια.

2.Μην μπλέκετε τη δουλειά με την οικογένεια: Μην παίρνετε δουλειά στο σπίτι και μην κουβαλάτε τα άγχη του σπιτιού σας στη δουλειά. Έτσι θα καταφέρετε να δίνετε το 100% του εαυτού σας και στα δύο χωρίς να κάνετε εκπτώσεις.

3.Διαχειριστείτε τον χρόνο σωστά: Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου ίσως σας δυσκολέψει να καταφέρετε να αντεπεξέλθετε σε όλες τις υποχρεώσεις σας. Προσπαθήστε να αναπληρώνετε τον χαμένο χρόνο κάθε φορά που μένετε αργά στο γραφείο, διοργανώνοντας εκδρομές με την οικογένειά σας και το αντίθετο. Αν, δηλαδή, έχετε μια οικογενειακή υποχρέωση, φροντίστε να μείνετε λίγη ώρα παραπάνω στο γραφείο μέχρι να τελειώσετε τη δουλειά σας. 

 4. Αξιοποιήστε την τεχνολογία: Κάντε ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις σας στο γραφείο και στείλτε ένα χαρούμενο μήνυμα στα παιδιά ή στον σύντροφό σας. Παρομοίως, μιλήστε με ένα συνάδελφο για να διευθετήσετε κάποιο επαγγελματικό ζήτημα, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις δουλειές του σπιτιού. Έτσι θα δείξετε ότι δεν ξεχνάτε αυτά που σας αφορούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή