Sarah Jessica Parker: «Δεν είμαι φεμινίστρια»

Sarah Jessica Parker: «Δεν είμαι φεμινίστρια»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είμαι φεμινίστρια» δήλωσε η Sarah Jessica Parker στην πρόσφατη συνέντευξή της στο αμερικάνικο περιοδικό Cosmopolitan αλλά όπως είπε «είμαι ανθρωπίστρια όπως θα έλεγε ο Wendy Wasserstein». Η διάσημη ηθοποιός που έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μέσα από τον ρόλο της στη σειρά Sex and the City όπου υποδυόταν μια ανεξάρτητη γυναίκα που αγαπούσε τη μόδα, αποκάλυψε γιατί δεν πρέπει πια να συζητάμε μόνο για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και γιατί ένα ανθρωπιστικό κίνημα θα ήταν πολύ πιο σημαντικό.

«Είμαι ευγνώμων για όλη τη δουλειά που έκανε η γενιά της μητέρας μου. Έχουμε κληρονομήσει απογοήτευση, αποθάρρυνση και παρεξηγήσεις. Αλλά βλέπω πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τους ρόλους τους» είπε η 50χρονη σταρ προσθέτοντας στις αντιφατικές δηλώσεις της ότι οι άνθρωποι από διάφορες φυλές και με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους: «Δεν έχει να κάνει μόνο με τις γυναίκες πια. Θα ήμασταν πολύ πιο δυνατοί αν υπήρχε ένα ανθρωπιστικό κίνημα» και όχι απλά φεμινιστικό είπε η ηθοποιός.

Sarah Jessica Parker: «Δεν είμαι φεμινίστρια»-1

Η Parker δεν υποτιμά όμως τον αγώνα για την ισότητα των γυναικών στους μισθούς και στα εργασιακά ζητήματα: «Εάν μπορούσα να εγγυηθώ ότι κάθε μητέρα που δουλεύει σε δύο ή τρεις δουλειές ότι θα είχε ένα καλό παιδικό σταθμό για τα παιδιά της που δεν θα την έκανε να αγωνιά όλη μέρα, τότε μάλλον θα μπορούσε να δουλέψει πιο αποτελεσματικά».

Εξάλλου, ηθοποιός που έχει τρία παιδιά με τον σύζυγό της Matthew Broderick, δεν ήταν πάντα εύπορη και επιτυχημένη. Μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια με 7 αδέρφια και γνωρίζει ότι είναι πολύ τυχερή που κατάφερε να βιώνει σήμερα μια εύκολη καθημερινότητα. Για αυτό εκνευρίζεται κάθε φορά που κάποιος την ρωτά πως τα έχει καταφέρει. Όπως λέει «πόσες φορές ρωτούν έναν πλούσιο άνθρωπο πως τα έχει καταφέρει; Με ρωτούν συχνά και απλά σκέφτομαι ότι πρέπει να ρωτήσουν κάποια που μοιάζει έτοιμη να καταρρεύσει πώς τα καταφέρνει».

Sarah Jessica Parker: «Δεν είμαι φεμινίστρια»-2

Η Sarah εκτός από ηθοποιός δουλεύει ως σχεδιάστρια μόδας αλλά και ως παραγωγός ταινιών. Μετά τη νέα της συλλογή για παπούτσια, φωτογραφήθηκε για την νέα κολεξιόν των τζιν Jordache, ενώ ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει τις φήμες για μια νέα ταινία ‘Sex and the City’. Όπως παραδέχεται δεν την ενοχλεί η δημοσιότητα ούτε το γεγονός ότι κάθε της δημόσια εμφάνιση γίνεται αντικείμενο σχολιασμού στα περιοδικά και στα social media. Η φωτογραφία της μάλιστα από την πρόσφατη εμφάνισή της στο Met Gala όπου φόρεσε ένα ιδιαίτερο καπέλο του Philip Treacy, έγινε viral στο διαδίκτυο, κάτι που την έκανε να γελάσει: «Ο γιος μου μού έδειξε μια φωτογραφία με το καπέλο μου να ‘μαγειρεύει’ την Rihanna» είπε για το κολάζ που κυκλοφόρησε σχολιάζοντας το γεγονός ότι το καπέλο της έμοιαζε με φλόγες και το φόρεμα της Rihanna με αυγό. «Δεν είδα ποτέ το καπέλο σαν φλόγες» είπε αστειευόμενη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή