Ποιες δίαιτες παχαίνουν;

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν μας παχαίνει. Αντίθετα, όταν προσέχουμε ώστε να καταναλώνουμε χωρίς υπερβολές μπορούμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας ή να χάσουμε το περιττό βάρος. Εντούτοις, οι δίαιτες που είναι αυστηρές μπορεί να έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ‘Journal of the American Association’.

Η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή την οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε, λέει ο διατροφολόγος Jaime Mass και προτείνει στον κόσμο να είναι ρεαλιστικοί: «Το να αποφασίζετε με ρεαλιστικό τρόπο ποιο διατροφικό πρόγραμμα είναι κατάλληλο για εσάς, είναι το κλειδί της επιτυχίας».  Ποιες δίαιτες, λοιπόν, πρέπει να αποφεύγετε προκειμένου να προστατεύσετε την υγεία σας αλλά και για να μην παχύνετε;

1.Η υπερβολικά χαμηλοθερμιδικές δίαιτες: Μια δίαιτα που περιορίζει τις θερμίδες σε λιγότερες από 1200 την ημέρα, όχι μόνο εξαντλεί τον οργανισμό αλλά μπορεί να δώσει και λάθος μηνύματα στον εγκέφαλο, προειδοποιώντας τον να κάψει μύες και όχι λίπος.

2.Οι δίαιτες που απαγορεύουν τροφές: Εάν δεν είστε αλλεργικοί σε κάποια τροφή δεν υπάρχει λόγος να την αποκλείσετε από την διατροφή σας. Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει γλουτένη, λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ολικής άλεσης, κρέας, ρύζι και όλες τις τροφές που συνήθως απαγορεύονται στις σκληρές δίαιτες.

3.Οι δίαιτες που είναι μονότονες: Η ποικιλία είναι απαραίτητη για αυτό οι δίαιτες που σας υποχρεώνουν να τρώτε κάθε μέρα τις ίδιες τροφές, θα σας κουράσει γρήγορα.

4.Οι δίαιτες που απαγορεύουν τις λιχουδιές: Καλό είναι να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή πάντα και όχι να περιοριζόμαστε σε δίαιτες που κρατούν λίγες εβδομάδες. Για αυτό οι δίαιτες που μας απαγορεύουν να καταναλώσουμε τα αγαπημένα μας φαγητά ή γλυκά, είναι πιθανό να μην κρατήσουν για μεγάλο διάστημα. Επιλέξτε μια δίαιτα που να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας και τις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή