Καφές: Γιατί κάνει καλό στην υγεία μας

Καφές: Γιατί κάνει καλό στην υγεία μας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H περσινή έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard για τα οφέλη του καφέ είχε αλλάξει την μέχρι πρότινος άποψη ότι ο καφές δεν μας κάνει καλό. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, οι άνθρωποι που αύξησαν την κατανάλωση του καφέ σε περισσότερες από μια κούπα την ημέρα μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 ενώ όσοι μείωσαν την κατανάλωση αύξησαν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 17%.

Μια πρόσφατη αμερικάνικη μελέτη με τίτλο ‘2015 Dietary Guidelines for Americans’ προτείνει, μάλιστα, την κατανάλωση καφέ ως μέρος μιας υγιεινής δίαιτας. Μετά από διάφορες έρευνες, φαίνεται ότι οι επιστήμονες άλλαξαν γνώμη για τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας, αφού όχι μόνο σχετίζεται με την μείωση κινδύνου για διαβήτη αλλά και για καρκίνο στο ήπαρ κατά 43%, καρκίνο στα πνευμόνια για όσους δεν καπνίζουν, αλλά και για εμφάνιση μελανώματος.

Μάλιστα, οι επιστήμονες προτείνουν την κατανάλωση του καφέ για να βελτιώσουμε την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μια νοτιοκορεάτικη έρευνα που εξέτασε 25 χιλιάδες ανθρώπους, τρία με πέντε κούπες καλού καφέ σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο ασβέστωσης της στεφανιαίας αρτηρίας που προμηνύει μελλοντικό καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή