4 αλλαγές που θα ανανεώσουν τη σχέση σας

4 αλλαγές που θα ανανεώσουν τη σχέση σας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικειότητα που μοιράζεται κανείς σε μια σχέση είναι πολύτιμη αλλά και αρκετά εύθραυστη. Τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις μοιράζονται τα όμορφα και τα δύσκολα, τις απολαύσεις της ζωής αλλά και τις φοβίες και τις απογοητεύσεις. Πως μπορούν, λοιπόν, να διατηρήσουν τη σχέση τους υγιή, χωρίς να επηρεάζονται από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που προκύπτουν;

1.Γενναιοδωρία: Η γενναιοδωρία στα συναισθήματα αλλά και στις πράξεις όχι μόνο μπορεί να προσφέρει μια ικανοποιητική καθημερινότητα αλλά μπορεί να ανανεώσει τη σχέση σας, αφού δίνει νόημα στην ζωή σας, ενισχύει την αυτοεκτίμησή σας και σας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό σας.

2.Μην εξιδανικεύετε τη σχέση σας: Πολλές φορές τα ζευγάρια τείνουν να μην βλέπουν τον σύντροφό τους ως ανεξάρτητο άνθρωπο αλλά θεωρούν τους εαυτούς τους ως μέρος μιας ομάδας. Το ‘εγώ’ και το ‘εσύ’ γίνεται ‘εμείς’ με αποτέλεσμα να ξεχνούν τις ιδιαιτερότητες που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του συντρόφου τους και να απογοητεύονται όταν το ‘εμείς’ δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που είχαν φανταστεί.

3.Ασφάλεια: Σε μια σχέση συνήθως εστιάζουμε περισσότερο στον εαυτό μας και σε τι παίρνουμε εμείς από τον άλλο και όχι σε αυτά που προσφέρουμε. Είναι σημαντικό να κάνουμε τον σύντροφό μας να αισθάνεται ασφάλεια μέσα στην σχέση μέσα από μικρές, καθημερινές πράξεις.

4. Να εκφράζετε τα συναισθήματά σας: Σε μια σχέση οφείλουμε να είμαστε πρόθυμοι να δείξουμε ευαισθησία, τα αρνητικά και τα θετικά συναισθήματά μας. Για να χτίσουμε γερές βάσεις σε μια σχέση και να έρθουμε πιο κοντά στον σύντροφό μας πρέπει να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας και να μην φοβόμαστε να αποκαλύψουμε τους βαθύτερους φόβους μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή