Karl Lagerfeld: 50 χρόνια στον οίκο Fendi

Karl Lagerfeld: 50 χρόνια στον οίκο Fendi

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Karl Lagerfeld γιορτάζει φέτος 50 χρόνια δημιουργικής πορείας στον οίκο Fendi, τη μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα σε ένα σχεδιαστή και ένα μεγάλο οίκο μόδας. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου τίμησε αυτή τη συνεργασία με την έκδοση ενός art βιβλίου  με συνεντεύξεις, σχέδια και projects των τελευταίων πέντε δεκαετιών. Το ‘Fendi by Karl Lagerfeld’ είναι- σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικάνικης Vogue- ένα από τα πιο όμορφα βιβλία για τη μόδα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Οι πρώτες αναμνήσεις του γερμανού σχεδιαστή από τη συνεργασία του με τον Fendi, η πρώτη του επίσκεψη στο ατελιέ του οίκου στην Ρώμη, τα πρωτοπόρα σχέδιά του με τη χρήση γούνας αλλά και πάνω από 200 σχέδια του από τις πιο εντυπωσιακές κολεξιόν του που αντικατοπτρίζουν το όραμα και την εξέλιξη του σχεδιαστή που κατάφερε να ταυτίσει έναν ολόκληρο οίκο μόδας με το όνομά του.

Karl Lagerfeld: 50 χρόνια στον οίκο Fendi-1

Fendi, Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014

Ο Lagerfeld ποτέ δεν κοίταζε το παρελθόν, πάντα τον ενδιέφερε το μέλλον. Για αυτό όπως δήλωσε για την τιμητική έκδοση: «Είμαι αντίθετος με αυτούς τους εορτασμούς. Δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι το παρόν και το μέλλον».  Όπως τόνισε «ο σεβασμός σκοτώνει τη δημιουργικότητα» αναφερόμενος στις πρώτες του δημιουργίες με γούνα που τότε, όπως αναφέρει στο βιβλίο «ήταν το πρώτο βήμα για κοινωνική αναγνώριση, όταν μια πλούσια γυναίκα έπαιρνε για δώρο από τον σύζυγό της ένα γούνινο παλτό».

Karl Lagerfeld: 50 χρόνια στον οίκο Fendi-2

Fendi, Χειμώνας 2015- 2016

«Πριν ο Karl συνεργαστεί με τον Fendi, ο οίκος ήταν παραδοσιακός και ασχολούνταν με την γούνα» είπε ο Pietro Beccari εξηγώντας ότι «τον μεταμόρφωσε σε ένα μοντέρνο οίκο που συνδύαζε τη γούνα με άλλα υφάσματα. Έπαιρνε την πιο καλή γούνα και την έκανε κομμάτια. Κανείς δεν είχε τολμήσει να το κάνει αυτό στο παρελθόν». Όπως είπε ο διευθυντής του Fendi, άλλωστε, το ‘Fendi by Karl Lagerfeld’ είναι ένα βιβλίο που αναδεικνύει το μεγάλο ταλέντο του σχεδιαστή: «Κάθε σελίδα είναι μια πρόκληση και μια προσβολή στην λογική», δήλωσε στην παρουσίαση του βιβλίου στις Κάννες.

Karl Lagerfeld: 50 χρόνια στον οίκο Fendi-3

'Fendi by Karl Lagerfeld' εκδόσεις Steidl

«Ποτέ δεν θα ξέρουμε πως θα ήταν ο Fendi χωρίς τον Karl. Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του μισθοφόρο αλλά εγώ δεν το πιστεύω» είπε ο Beccari εξηγώντας ότι «πιστεύω ότι έχει περιέργεια και λατρεύει αυτό που κάνει μέχρι να το κάνει και μετά το ξεχνάει» κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει νέους δημιουργικούς τρόπους για να εκφραστεί. Το ‘Fendi by Karl Lagerfeld’ από τις εκδόσεις Steidl θα είναι διαθέσιμο στις μπουτίκ του οίκου και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία από τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή