Cindy Crawford: Πως κατέκτησε τον κόσμο της μόδας

Cindy Crawford: Πως κατέκτησε τον κόσμο της μόδας

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Cindy Crawford θα μπει σε λίγους μήνες στην έκτη δεκαετία της ζωής της, όμως φαίνεται ότι η απαράμιλλη ομορφιά που την έκανε ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα παγκοσμίως την δεκαετία του ’80 και του ‘90, δεν την έχει εγκαταλείψει ακόμα. Στην πρόσφατη συνέντευξή της στο ψηφιακό περιοδικό ‘The Edit’, το μοντέλο μιλάει για την μόδα, την ομορφιά αλλά και για τις συμβουλές που δίνει στην 14χρονη κόρη της που ετοιμάζεται να ακολουθήσει τα βήματά της στην βιομηχανία της μόδας.

Παντρεμένη με τον επιχειρηματία Rande Gerber και μητέρα δύο παιδιών, της 14χρονης Kaia και του 16χρονου Presley, η Crawford δεν αισθάνεται πια την ίδια πίεση που είχε όταν ξεκινούσε τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ. Σε ηλικία 16 ετών την ανακάλυψε ένας φωτογράφος και γρήγορα κατάφερε να γίνει το πρότυπο της αμερικάνικης ομορφιάς. Το μυστικό της είναι, όπως αποκαλύπτει, ότι «άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου ακριβώς όπως και ο κόσμος». Όπως εξηγεί, βέβαια, δεν θα μπορούσε πάντα να παραμείνει πιστή στην εικόνα που είχε ο κόσμος για εκείνη. «Δεν υπάρχει ‘αληθινή’ φωτογραφία, ακόμα και οι λήψεις των paparazzi δεν είναι αληθινές» λέει.

Η Cindy, εξάλλου, κατάφερε να παραμείνει ένας ‘θρύλος’ του μόντελινγκ παίρνοντας ρίσκα. Η φωτογράφηση που είχε κάνει τον Αύγουστο του 1993 για το εξώφυλλο του Vanity Fair μαζί με την τραγουδίστρια K.D.Lang θεωρήθηκε προκλητική για τα δεδομένα. «Η φωτογράφηση αναστάτωσε το κοινό αλλά πάντα ήθελα να προκαλώ τον τρόπο με τον οποίο με βλέπει ο κόσμος» εξηγεί το μοντέλο τονίζοντας ότι ποτέ δεν κατάλαβε γιατί ο κόσμος μεταφράζει αυτό που βλέπει σε μια φωτογράφηση τόσο κυριολεκτικά.

Cindy Crawford: Πως κατέκτησε τον κόσμο της μόδας-1

Η Cindy Crawford με την οικογένειά της

Ο χρόνος δεν την τρομάζει. «Δεν με ενδιαφέρει που είμαι διαφορετική» λέει, τονίζοντας ότι «αποφάσισα ότι αντί να τρέξω και να κρυφτώ από το γεγονός ότι γίνομαι 50 ετών, είναι προτιμότερο να το αγκαλιάσω». Η Crawford έχει καταφέρει να διατηρήσει μια fit σιλουέτα και παρά το γεγονός ότι τα παιδιά της είναι η πρώτη της προτεραιότητα, εξακολουθεί να γυμνάζεται και να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή. Το μοντέλο πιστεύει, εξάλλου, ότι «η μόδα και το μακιγιάζ είναι απλά ένας τρόπος να διασκεδάζουμε. Κατά κάποιο τρόπο βέβαια αυτό έχει αλλάξει στις μέρες μας. Οι εικόνες που θα έπρεπε να εμπνέουν και να κάνουν τις γυναίκες ευτυχισμένες, κάποιες φορές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα».

Η κόρη της Kaia θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της στο μόντελινγκ και παρά τις ανησυχίες της, η Cindy προσπαθεί να την συμβουλέψει ώστε να μην απογοητευτεί από τον χώρο της μόδας. «Σήμερα τα μοντέλα έχουν την πίεση να είναι πολύ αδύνατα και ανησυχώ για εκείνη» δηλώνει εξηγώντας ότι «ποτέ δεν είχα τέτοιο σωματότυπο και δεν νομίζω ότι κι εκείνη έχει τέτοιο σώμα. Για αυτό της λέω να απολαμβάνει τώρα τους υδατάνθρακες όσο μπορεί!».  Η Kaia, εξάλλου μοιάζει πολύ στην μητέρα της και έχει όλα όσα χρειάζεται για να καταφέρει να χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα στην μόδα: «Η Kaia γίνεται μια πολύ όμορφη γυναίκα και θέλω πραγματικά να λάμψει. Δεν θέλω να νιώθει ότι ανταγωνίζεται εμένα παρόλο που μερικές φορές την πειράζω λέγοντας ότι έχει τα μαλλιά και τα πόδια που είχα κάποτε. Ξέρω ότι θα τα πάει καλά. Είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένη και κοινωνική από ό,τι ήμουν εγώ στην ηλικία της».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή