Carey Mulligan: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν υπήρχε ισότητα»

Carey Mulligan: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν υπήρχε ισότητα»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αγγλίδα ηθοποιός Carey Mulligan μιλάει για τον ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και για την έλλειψη σημαντικών γυναικείων ρόλων  στο Hollywood. Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην ταινία ‘Suffragette’ που εξιστορεί τον αγώνα των βρετανίδων για το δικαίωμα ψήφου στις αρχές του 20ου αιώνα, μίλησε στο βρετανικό περιοδικό Elle για τον σεξισμό που υπάρχει όχι μόνο στην βιομηχανία του κινηματογράφου αλλά και στην κοινωνία.

«Δεν λένε στους άντρες ηθοποιούς ότι υποδύθηκαν ένα πολύ δυναμικό άντρα. Η άποψη ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους αδύναμες, αλλά διηγούμαστε την ιστορία μερικών δυνατών γυναικών, είναι τρελό» λέει χαρακτηριστικά η Mulligan εξηγώντας ότι είναι εκνευριστικό να μιλάμε πλέον για ‘δυναμικές γυναίκες’. Η βραβευμένη ηθοποιός υποδύεται στην νέα ταινία της Sarah Gavron,  την Maud, μια εργάτρια που μπήκε στο κίνημα των σουφραζέτων για να διεκδικήσει ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες.

Carey Mulligan: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν υπήρχε ισότητα»-1

Από τα γυρίσματα της ταινίας 'Suffragette'

«Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει εμμονή με τα σώματα των διασήμων και δημιουργεί αίσθημα ντροπής στις γυναίκες για τα σώματά τους. Εξιδανικεύουμε κάποιον για το σώμα του και μετά τον συνθλίβουμε την στιγμή που δεν είναι απόλυτα τέλειος» λέει η Carey τονίζοντας ότι η ίδια αισθάνεται «πολύ τυχερή που είμαι κάπως μεγαλύτερη σε ηλικία και έχω μια άλλη προοπτική και μπορώ να καταλάβω ότι όλα αυτά είναι ανούσιες ανοησίες».

Εντούτοις στην ερώτηση «αν ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν την εξουσία είχαν μόνο οι γυναίκες», η ηθοποιός απαντάει αρνητικά: «Νομίζω ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν υπήρχε ισότητα. Και ακόμα απέχουμε πολύ». Όσο για την προσωπική της ζωή, η ηθοποιός που είναι παντρεμένη με τον μουσικό Marcus Mumford αποκαλύπτει ότι πάντα ήθελε να γίνει μητέρα και ότι «μου αρέσει αυτό που κάνω και είμαι ενθουσιασμένη για αυτή την επόμενη φάση στη ζωή μου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή