ΣΤΙΛ

Αναβλητικότητα: Σύμπτωμα ή αιτία;

anavlitikotita-symptoma-i-aitia-2105729

Η αναβλητικότητα επηρεάζει την καθημερινότητά σας, οι ειδικοί, όμως, συμφωνούν ότι δεν είναι η αιτία που δεν είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας αλλά ένα σύμπτωμα. Η τεμπελιά, με άλλα λόγια, δεν είναι ο λόγος που αναβάλετε κάτι αλλά είναι μια “κριτική” που ασκείτε στον εαυτό σας κάθε φορά που δεν συνειδητοποιείτε γιατί αποφεύγετε να ανταποκριθείτε  στις υποχρεώσεις σας. Ανακαλύψτε 5 λόγους που εξηγούν γιατί η τεμπελιά και η αναβλητικότητα είναι ένας μύθος:

1.Φοβάστε την αποτυχία: Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, πολλές φορές αναβάλλουν να κάνουν τα βήματα που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Φοβούνται να προσπαθήσουν να βρουν μια καλύτερη δουλειά ή να βελτιώσουν τις σχέσεις τους γιατί αισθάνονται ανασφάλεια. Μένουν στάσιμοι και προτιμούν να μην προσπαθήσουν.

2.Φοβάστε την επιτυχία: Κι όμως, πολλοί άνθρωποι φοβούνται την επιτυχία και τις αλλαγές που θα φέρει κι έτσι προτιμούν να αποφύγουν κάθε αναταραχή.

3.Αναζητάτε την φροντίδα και την προσοχή: Όσοι αναβάλλουν ή περιμένουν από τους άλλους να κάνουν πράγματα για αυτούς, ίσως απλά αναζητούν την προσοχή ή την φροντίδα. Ένας άντρας που περιμένει από την σύζυγό του να φτιάξει τον καφέ ή να σιδερώσει είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

4.Φοβάστε τις προσδοκίες των άλλων: Εάν έχετε θέσει χαμηλά κριτήρια στη ζωή σας, ίσως φοβάστε ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσατε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων. Η τεμπελιά, σε αυτή την περίπτωση, είναι μια ευκαιρία να αποφύγετε τις δεσμεύσεις ή τις υποχρεώσεις.

5.Είστε κουρασμένοι: Μπορεί να νιώθετε ότι είστε αναβλητικοί, όμως πολλές φορές η υπερβολική δουλειά δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε. Έτσι, η τεμπελιά που αισθάνεστε είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας σάς λέει να ηρεμήσετε.