Angela Missoni: Οικογενειακή υπόθεση

Angela Missoni: Οικογενειακή υπόθεση

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Rosita Missoni μεγάλωσε την κόρη της Angela κληροδοτώντας της την αγάπη για την μόδα και τροφοδοτώντας το ταλέντο της για να αναλάβει μια μέρα τον διάσημο ιταλικό οίκο Missoni. Σήμερα η Angela Missoni έχει αναδειχτεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες σχεδιάστριες μόδας και μαζί με τον αδερφό της Luca έχουν καταφέρει να δώσουν μια νέα πνοή στο αρχικό όραμα των γονιών τους. Όπως λέει η ίδια, σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στη Vogue, ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι μια μέρα θα γινόταν καλλιτεχνική διευθύντρια στην οικογενειακή επιχείρηση.

«Η πρώτη μου μνήμη είναι ότι απλά πάντα ήμουν εκεί- κάθε μέρα περνούσα από το εργοστάσιο στο Gallarate μετά το σχολείο, αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα ήμουν μια μέρα μέρος της επιχείρησης» δήλωσε η Angela εξηγώντας ότι «δεν είχα μια συγκεκριμένη ιδέα. Θα ήθελα να είχα σπουδάσει φιλοσοφία- ακόμα έχω μια περιέργεια για το ανθρώπινο μυαλό- αλλά δεν ήμουν καλή μαθήτρια. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήθελα να κάνω παιδιά. Ήμουν 15 ετών και είπα στην μητέρα μου ότι θέλω να κάνω παιδιά στα 18. Παραλίγο να λιποθυμήσει!».

Angela Missoni: Οικογενειακή υπόθεση-1

Teresa Missoni και Rosita Missoni

Η Missoni έκανε ένα διάλλειμα όταν απέκτησε τις δύο κόρες της για να αφιερωθεί στην οικογένειά της: «Όταν ξεκίνησα να βοηθάω στο atelier ήμουν περίπου 21 ετών και τότε έμεινα έγκυος στην Margherita. Είχα καλή σχέση με την μητέρα μου αλλά πάντα ήμουν ένα επαναστατικό άτομο. Όταν έμεινα έγκυος στην κόρη μου Theresa στα 28 μου, συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να δουλεύω πια εκεί, ήθελα να εστιάσω στην ανατροφή των παιδιών μου». Τότε ο πατέρας της, ο Ottavio Missoni, της είπε «Τι  θέλεις να κάνεις;» όπως θυμάται η ίδια του απάντησε ότι θέλει να ασχοληθεί με το σχέδιο κοσμημάτων: «Μου είπε ότι πρέπει να σκεφτώ τον οίκο Missoni σαν ένα μεγάλο καπέλο. ‘Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, δεν είναι ανάγκη να δουλεύεις με την μητέρα σου κάθε μέρα’. Τότε συνειδητοποίησε ότι χρειαζόμουν να κάνω τα δικά μου πράγματα και αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να βρω τον δικό μου δρόμο».

Angela Missoni: Οικογενειακή υπόθεση-2

Missoni Χειμώνας/Φθινόπωρο 2015-16

Η Angela Missoni είχε την ελευθερία να δουλέψει με τον δικό της τρόπο και τελικά συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της. Λάνσαρε τη δική της σειρά ρούχων και μετά από 4 κολεξιόν άρχισε να δουλεύει στην κύρια σειρά Missoni: «Όταν η Angela ήταν έτοιμη να αναλάβει τα ηνία το 1997» λέει η Rosita Missoni και εξηγεί: «εγώ είχα ήδη χάσει το πάθος μου με την μόδα. Πρέπει να βγαίνεις έξω, να δεις τι φοράει ο κόσμος, κι εγώ ήθελα να κάτσω στο σπίτι. Η ζωή μου δεν ήταν τέτοια ώστε να μπορώ να ακολουθώ τη μόδα. Είχα αρχίσει να πηγαίνω τα εγγόνια μου στο σχολείο κι ακόμα πήγαινα στο εργοστάσιο, αλλά δεν έλεγα τη γνώμη μου για τις κολεξιόν. Ήθελα η Angela να έχει ελευθερία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή