Starstruck

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύοντας σε διάσημα ονόματα, οίκοι και σχεδιαστές επιλέγουν προσωπικότητες από χώρους όπως ο κινηματογράφος και η μουσική βιομηχανία, που αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καμπάνιες, δίπλα σε καταξιωμένα μοντέλα. Την ίδια στιγμή, οι εμβληματικές, συχνά ανατρεπτικές συνεργασίες σηματοδοτούν σημαντικές στιγμές της μόδας. Σε αυτήν τη φιλοσοφία ο Alexander Wang συμπράττει με το διεθνή οργανισμό  Do Something, επιστρατεύοντας 38 διασημότητες, ενώ η Lacoste συναντά τον haute embroiderer Lesage και απαθανατίζει οκτώ αναγνωρισμένες Γαλλίδες.

Starstruck-1

Audrey Marnay, Lacoste x Maison Lesage.

Starstruck-2

Cora Emmanuel, Lacoste x Maison Lesage.

Starstruck-3

Constance Jablonski, Lacoste x Maison Lesage.

Starstruck-4

Emmanuelle Seigner, Lacoste x Maison Lesage.

Ο Αμερικανός Alexander Wang, που από τα πρώτα του κιόλας βήματα πρέσβευε το «model off duty look», με αφορμή τα 10 χρόνια του brand του σχεδίασε μια σειρά από t-shirts και φούτερ με το σλόγκαν του οργανισμού Do Something. Στην καμπάνια που φωτογράφισε ο Steven Klein σε ασπρόμαυρο φόντο, πρωταγωνιστούν 38 προσωπικότητες που αποτελούν καθημερινή πηγή έμπνευσης για το σχεδιαστή. Ανάμεσά τους η διαχρονική Kate Moss, οι σύγχρονες ιέρειες του modeling Cara Delevingne, Lara Stone και Natasha Poly, η Kim Kardashian με τον Kanye West, καθώς και ο Rod Stewart και η Lauren Hutton. Με το 50% των εσόδων από τις πωλήσεις να διατίθεται για τις δράσεις του Do Something, στους στόχους του οποίου περιλαμβάνονται από την αντιμετώπιση της φτώχιας και της βίας μέχρι την περιβαλλοντική συνείδηση, αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος μιας σειράς από events για τα 10 χρόνια καριέρας του Wang. Άλλη μια επέτειος, αυτή των 50 χρόνων του γυναικείου polo shirt, έδωσε το έναυσμα στον Oliveira Baptista, καλλιτεχνικό διευθυντή της Lacoste, να ενώσει τις δυνάμεις του με τον οίκο couture κεντημάτων Lesage. Φωτίζοντας με τη λάμψη της υψηλής ραπτικής τα κλασικά sportswear, η Lacoste παρουσίασε μια σειρά από τα διάσημα polo shirts της και τα mini polo φορέματα με σύγχρονες couture λεπτομέρειες, όπως plexiglas και κεντήματα με πέτρες και πέρλες, εμπνευσμένα από το κίνημα του Art Deco, τη street art, τα video games και φυσικά τα τερέν.

Οι νέες δημιουργίες της Lacoste παρουσιάστηκαν στην έκθεση Players στο Palais de Tokyo κατά την εβδομάδα υψηλής ραπτικής τον περασμένο Ιούλιο, ενώ σε συνεργασία με το περιοδικό The Reality Show o γνωστός φωτογράφος Alasdair McLellan απαθανάτισε οκτώ διάσημες Γαλλίδες – μεταξύ των οποίων η Laetitia Casta, το μοντέλο Constance Jablonski και η χορεύτρια και χορογράφος Marie-Agnes Gillot– φορώντας κομμάτια της σειράς Lacoste x  Maison Lesage. Kαθεμιά τους εκπροσωπεί το πνεύμα και το savoir-faire που αποπνέει η συγκεκριμένη συνεργασία.

PHOTOS: ALASDAIR MCLELLAN FOR THE REALITY SHOW MAGAZINE

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή