Ποιες γυναίκες έχουν κόμπλεξ με το σώμα τους;

Ποιες γυναίκες έχουν κόμπλεξ με το σώμα τους;

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρέπει να ρωτάμε ποιες γυναίκες έχουν κόμπλεξ με το σώμα τους, αλλά γιατί όλες οι γυναίκες δεν νιώθουν ότι έχουν όμορφο σώμα. Γιατί, ΟΛΕΣ οι γυναίκες γκρινιάζουμε για το σώμα μας και καμιά δεν βλέπει την τελειότητα όταν κοιτάζει τον καθρέφτη.

Σύμφωνα με μια αμερικάνικη έρευνα, το 42% των κοριτσιών 7-8 ετών θέλουν να χάσουν κιλά, ενώ το 81% των 10χρονων κοριτσιών φοβούνται ότι θα παχύνουν. Στην εφηβεία πια αρχίζουν να δέχονται την προσοχή ή όχι των αγοριών και η κατάσταση χειροτερεύει. Οι γυναίκες έχουμε μάθει από μικρές να νοιαζόμαστε για την εξωτερική εμφάνιση και το φαινόμενο αυτό δεν είναι σύγχρονο. Τα κορίτσια παλιότερα ασφυκτιούσαν μέσα σε κορσέδες που έκαναν τη μέση τους λεπτή, μπας και βρουν ένα σωστό αριστοκράτη να παντρευτούν. Εντάξει, σήμερα μπορούμε ευτυχώς και χωρίς αριστοκράτη, αλλά χωρίς κορσέ;

Η μανία με την εμφάνιση σαφώς έχει να κάνει με τις φωτογραφίες των αψεγάδιαστων διάσημων γυναικών αλλά και την εμμονή της celebrity και τηλεοπτικής κουλτούρας με τις νέες, fit γυναίκες. Οι αμερικάνικες έρευνες μάλιστα λένε ότι ένα κορίτσι δέχεται μέσα σε ένα χρόνο 5,260 μηνύματα για την ιδανική εμφάνιση μιας γυναίκας μόνο από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Κι αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά να σας θυμίσω ότι πλέον όλοι στο ίδιο Internet κυκλοφορούμε.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή